Κατηγορία: Αρχείο
Λίγες φράουλες την ημέρα μπορεί να ελαττώνουν τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Στη νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, οι εθελοντές έπιναν καθημερινά τέσσερα φλιτζάνια από ένα ρόφημα που περιείχε 50 γραμμάρια κατεψυγμένες φράουλες και νερό ή έτρωγαν τρία φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες.
Έπειτα από δύο μήνες, η χοληστερόλη τους είχε μειωθεί κατά 10%, ενώ σχεδόν διπλάσια ήταν η μείωση σε μία ουσία (λέγεται VCAM-1) που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα οφέλη από τις φράουλες οφείλονται στο ελλαγικό οξύ που περιέχουν ? μια ουσία με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.