Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Λαθρεμπόριο στα καύσιμα

Πάνω  από 2 δισ. Ευρώ  ετησίως  υπολογίζεται ότι ανέρχεται  το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γραμματέα ειδικών ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ), Γιάννη  Καπελέρη.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές, πραγματοποίησαν ελέγχους, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν κρούσματα λαθρεμπορίας στις περίπου 9.000 φορτώσεις βυτίων, που πραγματοποιήθηκαν προς Βουλγαρία, στο διάστημα από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2010.
Προς το παρόν, η ελληνική πλευρά τελεί  εν αναμονή των στοιχείων που θα παράσχουν οι βουλγαρικές αρχές, ώστε κατόπιν συνδυασμού των συμπερασμάτων των υπηρεσιών των δύο χωρών, να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Από περιπτώσεις του παρελθόντος διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι διοχετεύουν στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδή και βενζίνες, που έχουν αγοράσει αδασμολόγητα για εξαγωγές με προορισμό βαλκανικές χώρες. Ωστόσο, οι ποσότητες αυτές, που φαίνεται ότι εξάγονται στα Βαλκάνια, με εικονικά δελτία εξαγωγών, στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν ποτέ εκτός συνόρων, αλλά καταναλώνονται στην εσωτερική αγορά.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version