Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Κόβουν από τους ζωντανούς και δίνουν στους πεθαμένους

Συντάξεις στους πεθαμένους αλλά και διπλές, καθώς και ΕΚΑΣ που δεν δικαιούνται έχει αποκαλύψει ο έλεγχος που γίνεται από το υπουργείο Εργασίας για τους συνταξιούχους. Πλήρωναν σύνταξη σε άνθρωπο που είχε πεθάνει από το 1999 - 200.000 συντάξεις "μαϊμού"!

Βρέθηκε ότι πληρώνεται σύνταξη σε άτομο που έχει πεθάνει από το 1999 και διακόπηκε η σύνταξή του πριν από ένα μήνα, ακόμη πληρώνονται συνταξιούχοι που... έχουν πεθάνει πριν από 5, 6, 7 χρόνια!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δείγμα 510 φακέλων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 100 ετών ήδη εντοπίστηκαν, με τη βοήθεια βέβαια των υπηρεσιών και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, 321 άτομα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη ενώ έχουν πεθάνει. Περίπου 200.000, σε σύνολο 2.600.000, είναι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν παράνομα συντάξεις και επιδόματα, ενώ ο έλεγχος που συνεχίζεται βγάζει λαβράκια. Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος επισημαίνει πως «Ότι ήταν να πάρουμε από το εισόδημα των πολιτών, το πήραμε», ενώ ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης διαβεβαιώνει ότι «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα στο Ασφαλιστικό».

Τονίζεται ότι ο ασφαλιστικός νόμος Λοβέρδου ήδη τέθηκε σε εφαρμογή με την παρακράτηση του ΛΑΦΚΑ από τους συνταξιούχους και από το 2011 αρχίζουν οι ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα ολοκληρωθεί δε για την πλειονότητα των ασφαλισμένων το 2015.

Σύμφωνα με ?Τα Νέα? το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι αν καταγραφούν οι διπλοσυνταξιούχοι που δεν δηλώνουν τη δεύτερη σύνταξη και παίρνουν παρατύπως ΕΚΑΣ και διακοπεί και η καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους θα εξοικονομήσει έως 100 εκατ. ευρώ ετησίως, αφού υπολογίζει σε 200.000 τις περιπτώσεις για συντάξεις που εισπράττουν τρίτοι για λογαριασμό ατόμων που δεν ζουν, διπλές συντάξεις και ποσά ΕΚΑΣ που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν - εκτός από την παραπομπή των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη,- θα περιλαμβάνεται και η υποχρέωση στο εξής των δήμων και των ληξιαρχείων κάθε μήνα να στέλνουν στα Ταμεία τα ονόματα των θανόντων για να διακόπτεται η καταβολή της.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version