Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Αντιοξειδωτικές τροφές

Ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, έχει δημοσιεύσει έναν κατάλογο με τις 10 σπουδαιότερες αντιοξειδωτικές τροφές. Πρόκειται για τροφές που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται στο σώμα μας καθ? όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Είναι ζωτικής σημασίας να εκμεταλλευόμαστε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας.


Οι 10 σπουδαιότερες είναι:
1.τα μικρά κόκκινα φασόλια
2.τα άγρια φραγκοστάφυλα
3.τα κόκκινα φασόλια kidney
4.τα φασόλια pinto
5.τα μύρτιλα
6.τα κράνα
7.οι αγκινάρες
8.τα βατόμουρα
9.τα δαμάσκηνα
10.τα σμέουρα


Πρόκειται για τροφές πολύχρωμες. Το χρώμα τους, υποδηλώνει την ύπαρξη φυτοχημικών ή αντιοξειδωτικών ουσιών. Κάθε χρώμα καταπολεμά τη διαδικασία της γήρανσης με διαφορετικό τρόπο. Όσο μεγαλύτερη η ποικιλία των καταναλωθέντων τροφών τόσο το καλύτερο για την υγεία σας.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version