Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

4 πράγματα που θα σας αλλάξουν τη διάθεση!

«Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Είναι κάτι που προκύπτει από τις πράξεις σου», έλεγε ο Δαλάι Λάμα. 

Και δεν είναι λίγοι οι φιλόσοφοι, αλλά και οι ψυχολόγοι που συμφωνούν απολύτως με αυτή τη θέση του θρησκευτικού ηγέτη.


Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αν και ικανοποιημένοι με τον/την σύντροφό τους, και παρότι αγαπούν τη δουλειά τους, τους αρέσει η ζωή τους, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα, και αγαπούν τα παιδιά τους, αισθάνονται δυστυχισμένοι.

Όπως λένε οι ψυχολόγοι, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που αν τις ακολουθεί κάποιος ευλαβικά, θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Δείτε εν συνεχεία ποιες είναι αυτές!

1. Κάντε μια λίστα με τρία καλά πράγματα

Βρείτε το χρόνο να λέτε στο/στη σύντροφό σας τρία καλά πράγματα κάθε πρωί και να σας λέει επίσης τρία καλά πράγματα. Είναι μία πρακτική που θα σας κάνει να αισθάνεστε ευγνώμονες για τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας.

2. Βοηθήστε κάποιον

Όταν επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και σε αυτά που θέλουμε, τείνουμε να γινόμαστε όλο και πιο εγωκεντρικοί. Αυτό συρρικνώνει τον κόσμο γύρω μας σε ένα μικρό μέρος με ένα δυστυχισμένο άνθρωπο μέσα. Όμως τι θα γινόταν αν ανοίγαμε τον κόσμο γύρω μας και την καρδιά μας; Τότε θα ανακαλύπταμε πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που υποφέρουν.

Αν μπορούσαμε λοιπόν να τους βοηθήσουμε, ακόμη και αν αυτή η βοήθεια ήταν ένα χαμόγελο ή μία καλή κουβέντα, τότε η ζωή τους θα γινόταν καλύτερη. Βοηθήστε λοιπόν έναν άνθρωπο μέσα στη μέρα και η ζωή σας θα γίνει καλύτερη.

3. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι μία βασική συνήθεια και επηρεάζει όλες τις άλλες. Διαλογιστείτε για τουλάχιστον δύο λεπτά σε καθημερινή βάση και θα δημιουργήσετε μία συνήθεια που θα σας επιτρέπει να βάζετε σε σειρά τις σκέψεις σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

4. Γυμναστείτε

Όλοι γνωρίζουν τα οφέλη της άσκησης, οπότε δε χρειάζεται να αναλύσουμε πραγματικά αυτό το σημείο. Η ευεξία που προσφέρει η συχνή άσκηση είναι σίγουρα μία πηγή ευτυχίας.

Neolaia.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version