Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σκέρτσος: Αυτά είναι τα μέτρα χαλάρωσης

AIGINIONEWS:Σκέρτσος: Αυτά είναι τα μέτρα χαλάρωσης AIGINIONEWS:Σκέρτσος: Αυτά είναι τα μέτρα χαλάρωσης

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για τη χαλάρωση του lockdown.

 Μετακινήσεις μέχρι τις 21:00

Ανοίγουν τα κομμωτήρια. 

Έως 3 άτομα σε υπαίθρια πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους.
Επιτρέπεται το ψάρεμα για τους κατοίκους παραθαλάσσιων δήμων.
Με περιορισμένο αριθμό πιστών η Λειτουργία σε Καθεδρικούς Ναούς.
Μεταξύ άλλων, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι αρχαιολογικοί χώροι, με όλα τα μέτρα προφύλαξης. Παράλληλα, το ωράριο μετακίνησης των πολιτών θα διευρυνθεί, αφού η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 21:00.
Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέο πλαίσιο, βάσει του οποίου προβλέπονται άμεσα μαζικά δωρεάν τεστ έναντι του κορονοϊού για τους πολίτες μέσω των φαρμακείων.
Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή ενός τεστ σε εβδομαδιαία βάση για κάθε πολίτη, ο οποίος θα μπορεί να το κάνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, επιδεικνύοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ του.
Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, να πάμε από τα 300.000 τεστ ανά εβδομάδα, σε δυνητικά 10 εκατ. τεστ την εβδομάδα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθείς ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του απηύθυνε ένα "ευχαριστώ" προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές "ευχαριστώ" στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.
Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία, πρόσθεσε.
Να συναφθεί συμφωνία μεταξύ κράτους και πολιτών, "μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης", πρότεινε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ, προκειμένου να βγει, όπως τόνισε με έμφαση, η χώρα με ασφάλεια από την περιπέτεια της πανδημίας.
Σε ό,τι αφορά το μείγμα των μέτρων της επόμενης ημέρας, ο Ά. Σκέρτσος έκανε λόγο για μικρές ανάσες ελευθερίας, ταυτόχρονα όμως με τη μέγιστη ευθύνη που θα πρέπει να συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι πάντες  και τούτο λόγω των κινδύνων που εμφανίζει η περίοδος εξαιτίας των μεταλλάξεων.
Ταυτοχρόνως έκανε πρόσκληση για συστράτευση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα ευθύνης, λέγοντας "όχι" στους νέους διχασμούς.
Τα μέτρα αποδίδουν, αργά, αλλά αποδίδουν, τόνισε.
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version