Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το Εlevate Greece και η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και στον πρωτογενή τομέα

AIGINIONEWS: Το Εlevate Greece και η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και στον πρωτογενή τομέα  -συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με τον Υφυπουργό Χρ. Δήμα AIGINIONEWS: Το Εlevate Greece και η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων και στον πρωτογενή τομέα -συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με τον Υφυπουργό Χρ. Δήμα

Μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα είχε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Επίκεντρο της συζήτησής τους ο ρόλος της καινοτομίας στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και το πρόγραμμα Elevate Greece, μητρώου καταγραφής για νεοφυείς επιχειρήσεις
Ο Φώντας Μπαραλιάκος, με την πρόσθετη επαγγελματική του ιδιότητα ως οικονομολόγου, ανήκει στους νέους βουλευτές που πιστεύουν ακράδαντα πως η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι το όχημα για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής. Διαφορετικά οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν.

Σε πολλές τοποθετήσεις του, άλλωστε, έχει εκφραστεί υποστηρικτικά για την πρωτοβουλία σύνταξης του Εθνικού Μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων ώστε η χώρα να διαθέτει έναν «οδικό χάρτη» για κάθε καινοτόμο επιχείρηση που εδρεύει στην ελληνική επικράτεια. Το Elevate Greece είναι το εργαλείο για να προωθείται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και στον κύκλο εργασιών τους στοχευμένη στήριξη από την Πολιτεία και από ενδιαφερόμενους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα.

Ο Υφυπουργός ανέφερε στον κ. Μπαραλιάκο πως στόχος για την επόμενη ημέρα είναι αναμφίβολα, το Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι μια πολύ́ σημαντική́ ευκαιρία για να αναβαθμιστεί́ η έρευνα και η καινοτομία και συνεπώς η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγικότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χώρας μας.
Αμφότεροι συμφώνησαν πως απαιτείται να ενθαρρυνθεί η ένταξη νεοφυών επιχειρήσεων στο μητρώο του Elevate Greece καθώς τα πλεονεκτήματα είναι προφανή, ενώ ο κ. Μπαραλιάκος εξήρε την πρωτοβουλία του Υπουργείου για την δράση στήριξης και ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία και δύναται να λάβουν χρηματοδότηση ύψους από 5.000 έως και 100.000 ευρώ με στόχο την κάλυψη εξόδων τους σε αγορές εμπορευμάτων χρήσης, πρώτων υλών και υλικών χρήσης και του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους και διάφορα λειτουργικά έξοδα.

Ο κ. Μπαραλιάκος, μάλιστα, τόνισε πως πρόθεσή του είναι να λειτουργήσει ως αγγελιαφόρος της προοπτικής αυτής στον Νομό Πιερίας. Γιατί είναι γεγονός πως δεν έχουμε καταφέρει ως χώρα να συνδέσουμε αποτελεσματικά την επιστημονική έρευνα και την εξειδικευμένη γνώση με την αγορά εργασίας αλλά και με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, επομένως, για μία περιοχή, όπως η Πιερία, η οποία βασίζεται και στην πρωτογενή παραγωγή, να στραφεί προς την κατεύθυνση αυτή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκμεταλλευτούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα αλλά θα δοθεί ισχυρό κίνητρο ώστε να συσταθούν και άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις με προσανατολισμό και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο Υφυπουργός και ο βουλευτής Πιερίας ανανέωσαν το ραντεβού τους στο προσεχές διάστημα για να αξιολογήσουν την πορεία του προγράμματος και το ενδιαφέρον επ’ αυτού στην Πιερία.

 

 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version