Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ν.Δ: Στα χαρακώματα οι «4» για την προεδρία του κόμματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ανοιχτά ότι εμπλέκεται στην εσωκομματική διαδικασία

Μαίνεται ο εσωκομματικός εμφύλιος στη Ν.Δ. για την προεδρία του κόμματος, ενώ τις τελευταίες ώρες στην αναμέτρηση έχει την τιμητική του και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται ότι με εμπλέκεται στην εσωκομματική διαδικασία. Μάλιστα δυο από τους υποψηφίους αρχηγούς, οι Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανοικτά και την προτίμησή του και αναφέρουν ότι γίνεται μάλιστα και αξιοποίηση «στημένων δημοσκοπήσεων».

 Στη σκιά ακόμα και διαρροών προς ΜΜΕ, όπως σημειώνουν κεντρικά στελέχη της κεντροδεξιάς, από ανώτερα κυβερνητικά στελέχη για το ποιον αρχηγό της Ν.Δ. προτιμά το Μέγαρο Μαξίμου, οι κκ. Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης κατηγορούν ουσιαστικά το πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι επιχειρεί να δρομολογήσει εξελίξεις και να διαμορφώσει κλίμα υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητας, αν και δεν αναφέρονται ονομαστικά.

 «Χρόνο θέλουν να αγοράσουν μόνα τα συμφέροντα, οι βολεμένοι που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το χθες. Γι' αυτό και η οργή τους, γι' αυτό και οι επιθέσεις τους με τα παλιά αποτυχημένα κόλπα τους.

Αυτά όμως τα ξέρουμε και δεν περνάνε πια σε εμάς. Δεν περνούν οι στημένες δημοσκοπήσεις» τόνισε χθες ο κ. Τζιτζικώστας από τη Θράκη.

 Στην ίδια γραμμή, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς του ασκεί σκληρή κριτική, είναι και ο κ. Γεωργιάδης που μιλάει για «στημένες δημοσκοπήσεις» και για αριστερό κατεστημένο που θέλει να εκλεγεί συγκεκριμένος υποψήφιος για πολύ συγκεκριμένους λόγους, καθώς θεωρούν ότι θα κυριαρχήσουν.

 «Το επιχειρούν για δεύτερη φορά, με την ίδια εταιρεία, στα ίδια έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ξεκάθαρα ποια είναι η προτίμηση τους. Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη μια Νέα Δημοκρατία ηττοπαθή, φοβική, συμβιβασμένη και χτισμένη με παλιά υλικά. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας που βάζει το θέμα του κλίματος που διαμορφώνεται από ΜΜΕ και σάιτ που στέκονται φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ.

 Σε ανύποπτη στιγμή, ο έτερος υποψήφιος αρχηγός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις που έχουν πέσει «πολύ έξω τελευταία», ενώ αρκετά στελέχη της Ν.Δ. σημειώνουν πως οι μετρήσεις για την εκλογή του αρχηγού της συντηρητικής παράταξης είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένες.

 Και αυτό διότι στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου θα συμμετάσχει άγνωστος προς το παρόν αριθμός ψηφοφόρων. Αυτό καθιστά πάρα πολύ δύσκολο, όπως λένε, να σταθμιστεί σωστά αντιπροσωπευτικό δείγμα εκλογέων για κάθε περιοχή της χώρας, αλλά και για κάθε υποψήφιο.

 Ο νυν πρόεδρος και ταυτόχρονα και υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που προηγείται στις μετρήσεις που αμφισβητούνται από τους συνυποψήφιούς και ταυτόχρονα οι συνεργάτες του μιλάνε και για εκλογή από τον πρώτο γύρο, δεν εμπλέκεται στη σχετική συζήτηση.

 Συνεχίζει τις περιοδείες του, επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει σε συζητήσεις στη Βουλή (σ.σ. προχθές ήταν παρών σε ομιλία του κ. Μητσοτάκη και τον χειροκρότησε), ενώ χθες από τη Λαμία όπου περιόδευε ήταν σε ανοικτή γραμμή με τα γραφεία της Ν.Δ. στο Κοινοβούλιο, όπου γινόταν διευρυμένη κεντρική σύσκεψη για το εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα κατέθετε ή όχι πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

 Σε αυτό το κλίμα μεγάλη συζήτηση γίνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. για το πρωτοφανώς, όπως το χαρακτηρίζουν, ενδιαφέρον που δείχνει τμήμα της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου, για τις εσωκομματικές εκλογές της συντηρητικής παράταξης.

 Παράλληλα, έχουν αρχίσει και διατυπώνονται απόψεις για τη μη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών στην περίπτωση που ο πρώτος της 22ας Νοεμβρίου δεν έχει λάβει το 50+1%. Αυτό το έχουν υποστηρίξει αρκετοί παρασκηνιακά και δημόσια βουλευτές όπως οι Γιώργος Βλάχος και Κώστας Τασούλας που στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη.

 Αρκετοί συζητούν για το πώς θα αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών, καθώς παράταση της διαδικασίας, λέγεται πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενίσχυση του χάσματος στο εσωτερικό της Ν.Δ. Αυτό, υποστηρίζεται θα μπορούσε να γίνει εάν η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι μεγάλη (σ.σ. περίπου σε διψήφιο ποσοστό λέγεται) και το ποσοστό του κινείται πάνω από το 42-43%.

 Αντίθετα, από την πλευρά των άλλων διεκδικητών αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεύτερος γύρος και ο κ. Μητσοτάκης δημόσια ήταν κατηγορηματικός. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…Ο δεύτερος γύρος θα γίνει κανονικά» είπε.

Ραβανός Άρης

Tovima.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version