Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Δόμησης στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

AIGINIONEWS: Συνάντηση του Αντιδημάρχου Δόμησης στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου AIGINIONEWS: Συνάντηση του Αντιδημάρχου Δόμησης στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Γιώργος Νταντάμης: Στόχος μας η αναβάθμιση του Πέλεκα σε τοπόσημο όπου θα συνυπάρχει αρμονικά το αστικό και φυσικό τοπίο.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το δίκτυο πεζοδρόμων
Στο επίκεντρο και τα πάρκα τσέπης

Η εποικοδομητική και πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Πράσινο Ταμείο επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, με τον πρόεδρο Ευστάθιο Σταθόπουλο και τον Διευθυντή Γεώργιο Πρωτόπαπα.


Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ικανοποιητική εξέλιξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ KAI ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».

Επιπλέον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Νταντάμης: «Είχαμε με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο ένα πυκνό και εποικοδομητικό πρόγραμμα συναντήσεων στην Αθήνα για το σήμερα και το αύριο του τόπου.

Στο Πράσινο Ταμείο θέσαμε το ζήτημα ενός νέου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα αφορά τον Πέλεκα, μία πρόταση που είχε θετική ανταπόκριση από τους ιθύνοντες του Πράσινου Ταμείου.

Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε στην περιοχή ένα λειτουργικό αισθητικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο δημόσιο χώρο κίνησης, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού, που θα αποδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Ένα τοπόσημο για την ίδια την πόλη, πόλο έλξης και σημείο αναφοράς που να αναδεικνύει τα στοιχεία που συνυπάρχουν (αστικό και φυσικό τοπίο) και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες».


Επιπλέον, όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος έγινε εκτενής συζήτηση για τα πάρκα τσέπης (μικρά αστικά πάρκα, καθώς και πάρκα – παιδικές χαρές για άτομα με αναπηρίες), ενώ τονίσθηκε ότι για οιοδήποτε πρόγραμμα από το Πράσινο Ταμείο είναι σε εξέλιξη, ο Δήμος Κατερίνης είναι σε ετοιμότητα και έχει την τεχνογνωσία και επάρκεια να το υλοποιήσει.


Στο σημείο αυτό, ο κος Σταθόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι «βάσει των δράσεων που προτείνονται από το Ταμείο, ο Δήμος Κατερίνης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους που ανταποκρίνονται και τις υλοποιούν».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version