Οι 9 αγώνες που θα καθορίσουν την Ευρώπη το 2021

AIGINIONEWS: Οι 9 αγώνες που θα καθορίσουν την Ευρώπη το 2021 AIGINIONEWS: Οι 9 αγώνες που θα καθορίσουν την Ευρώπη το 2021

Κουραστήκατε το 2020; Ποιος δεν είναι; Για να βεβαιωθούμε ότι αυτό το νέο έτος είναι διαφορετικό και καλύτερο, πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη και να διαμορφώσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τους ανθρώπους και τον πλανήτη. 

Η κρίση του Covid-19 αποκάλυψε την ευθραυστότητα του καπιταλιστικού συστήματος όπου οι πολίτες αναγκάζονται να επιλέξουν ανάμεσα σε υγεία, θέσεις εργασίας ή δικαιοσύνη για το κλίμα ως ανταγωνιστικά αγαθά.

Ταυτόχρονα, το 2020 ήταν επίσης η χρονιά που μας θυμίζει έντονα τη δύναμη της κοινής δράσης κατά των αδικιών: από τις συλλογικές BLM έως τις ομάδες αμοιβαίας βοήθειας που ξεφυτρώνουν σε όλη την Ευρώπη.
Τονίσαμε τους 9 αγώνες που θα καθορίσουν το 2021 για εμάς και την προσπάθειά μας να θέσουμε τους ανθρώπους και τον πλανήτη πριν από το κέρδος.


ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - Κάνοντας το εμβόλιο Covid-19 ένα καθολικό αγαθό
Τον Ιούνιο του 2020, η Αριστερά ξεκίνησε την αναφορά right2cure.eu, πρόδρομο της Πρωτοβουλίας για τους Ευρωπαίους πολίτες Δικαίωμα θεραπείας . Η πρωτοβουλία στοχεύει να κάνει τις αντι-πανδημικές θεραπείες και να θεραπεύσει ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό, ελεύθερα προσβάσιμο για όλους, παντού. Εάν η εκστρατεία συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο υπογραφές εντός ενός έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποχρεωθεί να απαντήσει στις απαιτήσεις με έναν επίσημο κατάλογο δράσεων και να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή.
Η πανδημία Covid-19 αποκάλυψε το θανατηφόρο αποτέλεσμα δεκαετιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και μέτρων λιτότητας, καθώς η κρίση υγείας μετατράπηκε σε κοινωνική κρίση και οικονομική καταστροφή. Επιπλέον, η πανδημία υπογράμμισε το πώς οι μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες επωφελούνται από δισεκατομμύρια ευρώ σε δημόσιες επιδοτήσεις χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθούν από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Το πιο ανησυχητικό, σε μια στιγμή όπου η αλληλεγγύη και η συνεργασία χρειάζονται περισσότερο, η Big Pharma έχει τεράστια κέρδη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα εμβόλια να γίνουν ιδιωτική ιδιοκτησία φαρμακευτικών πολυεθνικών, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να κάνουμε την πρόσβαση στις θεραπείες και την υγειονομική περίθαλψη καθολικό δικαίωμα.
«Επιτρέποντας στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες να αποφασίσουν πόσα πληρώνουμε για την υγεία μας είναι ληστεία των δημόσιων οικονομικών μας και της κοινωνικής ασφάλισης. Όλοι αξίζουμε προστασία από αυτήν την πανδημία. Κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου είμαστε όλοι ασφαλείς ». Marc Botenga (PTB, Βέλγιο)
«Έχουμε ήδη πληρώσει για το εμβόλιο Covid-19 και δεν πρέπει να αναγκαστούμε να κάνουμε το ίδιο ξανά. Οι ευρωπαίοι πολίτες φέρουν το βάρος της πανδημίας ενώ συμβάλλουν πάρα πολύ στη λειτουργία των κοινωνιών μας με το έργο και τους φόρους τους. Συνέβαλαν στην ανακάλυψη του εμβολίου Covid-19, αυτή ήταν μια συλλογική προσπάθεια και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί πάνω από τα στενά συμφέροντα των εταιρειών που βασίζονται στο κέρδος ». Kateřina Konečná (KSČM, Τσεχία)


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - Δεν χρειαζόμαστε ήρωες, χρειαζόμαστε δικαιώματα
Πίσω από τη λέξη «εργαζόμενοι» κρύβονται τα όνειρα, οι προσπάθειες, οι φιλοδοξίες και οι απογοητεύσεις γυναικών και ανδρών που αφιερώνονται στην κοινότητα. Σίγουρα, οι εργάτες ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κοραναϊό. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σε νοσοκομεία και φαρμακεία, φροντιστές, καθαριστές, όσοι εργάζονται σε καταστήματα, και πολλοί άλλοι, υπέστησαν μια σκληρή κατάσταση και συχνά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η πανδημία Covid-19 τόνισε επίσης τη δυστυχία των εργαζομένων στην οικονομία της συναυλίας,
η Αριστερά έχει μια πρόταση για μια εναλλακτική οδηγία που καλεί την ΕΕ να αναγνωρίσει τους εργαζόμενους στην πλατφόρμα ως εργαζόμενους με σύμβαση
Στους πιο δύσκολους μήνες της κρίσης, οι εργαζόμενοι γιορτάστηκαν, χειροκροτούν, αποκαλούνται ήρωες, αλλά οι πολιτικές απασχόλησης δεν άλλαξαν. Ακολουθούν την ίδια παλιά ελαττωματική συνταγή λιτότητας: απορρύθμιση των αγορών εργασίας, επισφαλή εργασία και περιορισμός των μισθών. Εάν θέλουμε μια καλύτερη χρονιά, δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον με την τοποθέτηση των εργαζομένων και των κοινωνικών δικαιωμάτων στο προσκήνιο του αγώνα μας. Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε τον παραλογισμό της φτώχειας στην εργασία και να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε πολιτικές εργασίας που είναι πραγματικά χωρίς αποκλεισμούς και βασίζονται σε μια προσέγγιση ευαίσθητη στο φύλο. Είναι καιρός να εξαλείψουμε οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και να διασφαλίσουμε δίκαιες συνθήκες και μισθούς για άνδρες και γυναίκες σε όλους τους τομείς.


ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - Τοποθέτηση ατόμων και πλανήτη πάνω από το κέρδος
«Οι λέξεις-κλειδιά δεν θα σώσουν τον πλανήτη. Οι λέξεις-κλειδιά δεν παρέχουν κοινωνική δικαιοσύνη. Μόνο η ριζική δράση είναι κατάλληλη και αναλογική ως απάντηση σε αυτήν την έκτακτη ανάγκη για το κλίμα. " Manon Aubry Ο Αριστερός Συμπρόεδρος (La France Insoumise)
Κάνοντας τον καπιταλισμό λίγο πιο πράσινο, δεν θα καταφέρει να σταματήσει την κλιματική αλλαγή, αλλά θα καθυστερήσει περαιτέρω την κλιματική δράση. Για μια δίκαιη αλλαγή του κλίματος, η ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει το ισχύον σύστημα βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, προωθώντας την τοπική παραγωγή, υποστηρίζοντας την επανεκπαίδευση των εργαζομένων, αντιμετωπίζοντας την ανεργία μέσω της εκπαίδευσης και καθιερώνοντας προγράμματα που εστιάζουν σε βιώσιμες θέσεις εργασίας προσαρμοσμένες στο μέλλον. Πρέπει να εντείνουμε δραστικά τις προσπάθειες για να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη, καθώς και τη βιοποικιλότητα και την απώλεια ενδιαιτημάτων, επιτυγχάνοντας μείωση κατά 7 0% στις εκπομπές CO2 έως το 2030, ουδετερότητα άνθρακα πριν από το 2040 και ταχεία κατάργηση των ορυκτών καυσίμων.
Η «Πράσινη Συμφωνία» πρέπει να οδηγήσει σε μια ριζοσπαστική, συστηματική και παγκόσμια επανάσταση των τρόπων παραγωγής, κατανάλωσης και διανομής μας, βελτιώνοντας τις ζωές ενώ ταυτόχρονα αποκαρβονίζουμε τις κοινωνίες μας Πρέπει να είναι δίκαιο, φέρνοντας όλους μπροστά. Η ΕΕ πρέπει να σπάσει το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο και να αναγνωρίσει το χρέος της για το κλίμα και την ευθύνη να κάνει περισσότερα.


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Η πάλη μας θα είναι φεμινιστική, ή δεν θα είναι
Πέρα από την πανδημία, το 2020 υπήρξε μια ισχυρή χρονιά για τα φεμινιστικά κινήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, με την έγκριση του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Αργεντινή και τις γυναίκες που βγήκαν στους δρόμους της Πολωνίας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στο σώμα τους .Ωστόσο, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Λόγω των μέτρων λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών, όλο και περισσότερες γυναίκες τίθενται σε κατάσταση ευπάθειας όταν υφίστανται βία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους καταπιέζονται ή υφίστανται διακρίσεις για άλλους λόγους, για παράδειγμα, μετανάστριες ή γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Αυτό πρέπει να σταματήσει: τα δικαιώματα των γυναικών - συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων - πρέπει να γίνονται σεβαστά και να διασφαλιστεί η προστασία.
Οι γυναίκες, με τον αγώνα τους, όχι μόνο προώθησαν την αλλαγή, αλλά άνοιξαν επίσης ένα νέο χώρο συζήτησης για το είδος της κοινωνίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε. Πρέπει να σπάσουμε την ομαλοποίηση της υποταγής των γυναικών και να καταστρέψουμε την πατριαρχία που στηρίζει το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό μας σύστημα, δημιουργώντας έναν νέο δίκαιο και δίκαιο κόσμο για όλα τα φύλα.
«Εκφράζουμε αλληλεγγύη προς τις πολωνικές γυναίκες και τους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους για να παλέψουν για το δικαίωμα στην ασφαλή και νόμιμη άμβλωση και απορρίπτοντας τη βάναυση αποτυχία των γυναικών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στην Πολωνία.
«Αυτή η οπισθοδρόμηση δεν σχετίζεται με τις ευρύτερες επιθέσεις κατά των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στις οποίες η ΕΕ έχει επίσης μερίδιο ευθύνης». Sandra Pereira (PCP, Πορτογαλία)
«Το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητο και ελέγχεται από το πολωνικό κυβερνών κόμμα, και ως εκ τούτου αυτή η πλήρης απαγόρευση της άμβλωσης είναι παράνομη απόφαση.
«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, στεκόμαστε αλληλεγγύη με όλες τις Πολωνές γυναίκες που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην ασφαλή και νόμιμη έκτρωση. Το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τα σώματά μας είναι θεμελιώδες δικαίωμα σε κάθε χώρα και δεν θα σιωπήσουμε. " Malin Björk (Vänsterpartiet, Σουηδία)


ΦΟΡΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - Κάντε τους δισεκατομμυριούχους να πληρώσουν
Ο πλούτος υπάρχει, αυτό που λείπει είναι η διανομή του. Ενώ οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τα σκληρά χτυπήματα της κρίσης, σε μόλις δύο μήνες οι κορυφαίοι 25 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά περισσότερο από 250 δισεκατομμύρια δολάρια . Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα πρέπει να βρουν νέους και πιο δίκαιους τρόπους για έξοδο από τις οικολογικές και κοινωνικές κρίσεις: αύξηση των συντελεστών φόρου εισοδήματος εταιρειών, δημιουργία ενός καθαρού φόρου περιουσίας που στοχεύει σε πλούσιους ιδιώτες και τη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
Η ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ προστατεύει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν παραθυράκια για την αποφυγή φόρων. Πρέπει να πληρώσουν, αλλά λαμβάνουν βοήθεια που παρέχεται από τα μέτρα ανάκτησης. Η Ευρώπη χάνει έως και 1 τρισεκατομμύριο ευρώ από τη φοροαποφυγή κάθε χρόνο . Εάν η ΕΕ θέλει να είναι σοβαρή για τη φορολογική δικαιοσύνη, πρέπει να εντείνει τον αγώνα της κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της φοροδιαφυγής. Είναι απλούστερο από τους ήχους του: μπορεί να ξεκινήσει με μια αξιόπιστη λίστα φορολογικών παραδείσων που περιλαμβάνει επίσης χώρες της ΕΕ, έναν ελάχιστο συντελεστή φόρου εισοδήματος εταιρειών και μια σοβαρή ρύθμιση για την αποφυγή της πρακτικής περιστροφής θυρών μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - Τερματίστε την εμμονή με το Fortress Europe
Το 2020 είδε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών να διαλύονται στα σύνορα της Ευρώπης . Σε αυτό το νέο έτος θα αγωνιστούμε για ένα νέο δεσμευτικό σύστημα που θα ρυθμίζει τη διανομή των αιτούντων άσυλο σε ολόκληρη την ΕΕ για να αντικαταστήσει τον ανεφάρμοστο κανονισμό του Δουβλίνου, με προτεραιότητα στις πιο ευάλωτες ομάδες. Η διεθνής προστασία, το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση και η μετεγκατάσταση για τις πιο ευάλωτες ομάδες πρέπει να διασφαλιστούν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά που τερματίζουμε τη συνεργασία της ΕΕ με πολιτοφυλακές και αυταρχικά καθεστώτα σε λεγόμενες τρίτες χώρες όπως η Λιβύη, το Σουδάν, ο Νίγηρας και η Αίγυπτος. Αντίθετα, θα πρέπει να ανοίξουν ασφαλείς και νόμιμοι δίαυλοι προς την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων ασφαλών λιμανιών και τερματισμού της ποινικοποίησης των θαλάσσιων σωμάτων από εθελοντές και ΜΚΟ. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να τερματίσουμε την εμμονή με το να κρατάμε τους ανθρώπους έξω. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην υποστήριξη των κρατών μελών που είναι πρόθυμα να «τακτοποιήσουν» τα άτομα χωρίς έγγραφα που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη εδώ και χρόνια.
«Το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ένα χαστούκι για όποιον υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ δεν αποτελεί πλαίσιο για μια νέα πολιτική ασύλου: είναι ένα σχέδιο μεγάλης κλίμακας για αναγκαστικές επιστροφές », Cornelia Ernst, ευρωβουλευτής Die Linke


ΕΙΡΗΝΗ - Ο μόνος πόλεμος που αξίζει να πολεμήσουμε είναι ο ίδιος ο πόλεμος
Η δραματική κρίση που επιβλήθηκε από την παγκόσμια πανδημία αύξησε την ανάγκη για επείγοντες πόρους για υγειονομική περίθαλψη, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα. Παρ 'όλα αυτά, η Επιτροπή της ΕΕ θεώρησε σκόπιμο να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, ενώ παράλληλα ενισχύει τη Μόνιμη Δομημένη Συνεργασία (PESCO που θέτει τα θεμέλια για μια Ευρωπαϊκή Ένωση Άμυνας.
Όπως φαίνεται από την ιστορία, τα όπλα και η στρατιωτικοποίηση οδηγούν μόνο στον πόλεμο. Πρέπει να θέσουμε τέρμα στο δημόσιο χρήμα που χρησιμοποιείται για στρατιωτικοποίηση και εξοπλισμούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης αντί των συμφερόντων της βιομηχανίας όπλων. Καθώς αγωνιζόμαστε για μια κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση, δεν έχει νόημα να παρέχουμε πάνω από 25 δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς και στρατιωτικούς. Η ασφάλεια υπάρχει μόνο με την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Οι πραγματικές δημοκρατίες είναι αντιφασιστικές
Όταν τελείωσε ο Δεύτερος Πόλεμος, είπαμε όχι στον φασισμό. Χάρη στην αντίσταση του λαού μας χτίσαμε μια δημοκρατική κοινωνία βασισμένη στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον αυταρχισμό να αντισταθεί. Ωστόσο, αυτά τα ακροδεξιά κύματα εμφανίζονται ξανά σε όλη την Ευρώπη . Ανησυχητικά, χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία έχουν εκμεταλλευτεί την πανδημία για να διαβρώσουν τις πολιτικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου με διάφορους τρόπους. Ταυτόχρονα, είμαστε θεατές σε μια όλο και πιο ισχυρή και οργανωμένη αντίσταση.
Για να διατηρήσουμε τη δημοκρατία, πρέπει να βελτιώσουμε τον έλεγχο των μέτρων που λαμβάνονται από τις ακροδεξιές κυβερνήσεις, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάλυψη για κατασταλτική δράση με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας. Με κοινή δράση, μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνικά δίκαιη, ειρηνική και βιώσιμη Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες σέβονται πλήρως όλους.


ΨΗΦΙΑΚΟΠΟΙΗΣΗ & AI - Ισχύς για τους ανθρώπους, όχι αλγόριθμοι
«Το επόμενο έτος θα σηματοδοτηθεί από την ψηφιοποίηση. Οι συνέπειες της ψηφιοποίησης θα γίνουν αισθητές σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και ως εκ τούτου πρέπει να έχουμε μια κοινωνική ατζέντα από την αρχή ». Martin Schirdewan, Αντιπρόεδρος της Αριστεράς (Die Linke)
Η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των πολλών. Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν η ανάπτυξή του γίνεται με μια οικολογική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, όχι με μια ανταγωνιστική, καθοδηγούμενη από την αγορά στάση. Αντιμετωπίζουμε πολλούς κινδύνους: από τη στρατιωτική εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης που οδηγεί στην ανάπτυξη δολοφονικών ρομπότ, έως τα πιο κοινά συστήματα αναγνώρισης προσώπου που διαιωνίζουν τη συστηματική προκατάληψη των κοινωνιών μας. Οι περισσότεροι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου αναγνωρίζουν εσφαλμένα μη λευκά ή μη αρσενικά πρόσωπα, εάν αυτό χρησιμοποιείται από τις αρχές επιβολής του νόμου μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες συλλήψεις, κατηγορίες και κράτηση.
Τα συναισθήματά μας χρησιμοποιούνται ως απλά προϊόντα. Οι αλγόριθμοι διαπερνούν πολλές πτυχές της ζωής μας: μπορούν να ρυθμίζουν τις σχέσεις μας, να φιλτράρουν τις ειδήσεις στις οποίες έχουμε πρόσβαση, να μας ωθούν να κάνουμε μια πολιτική επιλογή. Οι μεγάλες εταιρείες πρωτοστατούν στη διαμόρφωση της ανάπτυξης της ψηφιοποίησης και το κάνουν με έναν σαφή στόχο: τα δικά τους περιθώρια κέρδους. Η διαδικασία ψηφιοποίησης πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων, των δημόσιων ιδρυμάτων που μπορούν να καθορίσουν τις ανάγκες των κοινοτήτων και να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της χρήσης τους στη ζωή μας και στο περιβάλλον.
ΠΗΓΗ- .guengl.eu
 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies Περισσότερα

Κατάλαβα!

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε ορισμένες ιστοσελίδες. Μας βοηθούν να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας και να παρέχουμε μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε εκτίμηση για το target group μας και τον τρόπο χρήσης που κάνει, για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις του κοινού αυτού (και έτσι μας επιτρέπει να διαμορφώνουμε την ιστοσελίδα μας σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του), να επιταχύνει τις αναζητήσεις και να αναγνωρίζουμε κάποιον όταν επιστρέφει στην ιστοσελίδα μας . Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα cookies, δε μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Δεν αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στοιχεία πιστωτικών καρτών, αλλά χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες πληροφορίες για να βοηθήσουν στη βελτίωση της πλοήγησης στο site. Σας δίνουμε αυτές τις πληροφορίες, βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας και σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε ειλικρινείς και σαφείς αναφορικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας.

H πολιτική των Cookies

Για να κάνετε πλήρη χρήση των στοιχείων στην ιστοσελίδα μας, ο υπολογιστής σας, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να δέχεται cookies, για να μπορούμε να σας παρέχουμε μόνο ορισμένες εξατομικευμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας με τη χρήση τους. Τα cookies δεν αποθηκεύουν πληροφορίες, όπως όνομα, διεύθυνση ή τα στοιχεία πληρωμής. Απλά κρατάνε τα στοιχεία με τα οποία κάνετε τη σύνδεση. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να περιορίσετε, να μπλοκάρετε ή να διαγράψετε τα cookies από την ιστοσελίδα μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον browser σας, για να γίνει αυτό. Κάθε browser είναι διαφορετικός, οπότε επιλέξτε από το μενού την επιλογή "Βοήθεια" (ή χειροκίνητα στη συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου) για να μάθετε πώς να αλλάζετε τις επιλογές σχετικά με τα cookies.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

20166348
25-04-2024 15:16
Copyright 2009-2018 Aiginio News | All rights reserved