Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Απ. Τζιτζικώστας: Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν ενόχλησε το σύστημα όσο η δική μου

 «Εσείς αποφασίζετε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει τη χώρα»,

 είπε από τα Γιάννενα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας πως το μόνο που δε θέλει αλλαγή στην παράταξη είναι το «σύστημα Τσίπρα που θέλει χρόνο για να μην έχει αντίπαλο».

Στην κεντρική αποψινή ομιλία του σε μια κατάμεστη από πολίτες των Ιωαννίνων αίθουσα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υποψηφιότητά του, αναλύοντας το δίλημμα της επόμενης μέρας για τη ΝΔ, το σχέδιό του για τις αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα και το όραμά του για την επόμενη μέρα της παράταξης.

Για όσους λένε πως υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε:

“Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου; Σε ποιους αναφέρονται αυτοί που μας λένε να περιμένουμε την αλλαγή για αργότερα; Η πραγματικότητα είναι μία: Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν, με το χθες. Γι’ αυτό η οργή τους, γι’ αυτό οι επιθέσεις τους, γι’ αυτό και τα παλιά αποτυχημένα κόλπα τους. Αυτά όμως τα ξέρουμε και δεν περνάνε πια σε εμάς. Τους έχει ξεπεράσει η εποχή, τους προσπερνάμε όλοι εμείς μαζί. Χρόνο θέλει το σύστημα Τσίπρα, που δεν θέλει αντίπαλο. Δεν θέλει τη Νέα Δημοκρατία με ένα νέο πρόσωπο, με άλλη νοοτροπία, γιατί έτσι πιστεύει ότι κερδίζει χρόνο, γιατί έτσι νομίζει ότι θα διατηρηθεί στη θέση του για πολύ ακόμα. Γι’ αυτό πρέπει να απαντήσουμε καθαρά, δυνατά και αποφασιστικά. «Θα σταθούμε απέναντι, να τους νικήσουμε ή θα τους αφήσουμε να αποτελειώσουν τη χώρα;”.

Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και για το δίλημμα της επόμενης μέρας στη Νέα Δημοκρατία.

«Το παλιό και τα συμφέροντα του χθες τελειώνουν σήμερα. Τους το λέτε σήμερα εσείς εδώ, θα τους το πει στις 22 Νοεμβρίου και όλη η βάση, όλοι οι Νεοδημοκράτες. Εσείς αποφασίζετε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει τη χώρα. Αν θα εγκλωβιστούμε σε μία αέναη μεταβατικότητα, σε μία αδιέξοδη διαχείριση ή αν θα φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, που χάσαμε. Αν θα αφήσουμε την παράταξή μας να συρρικνώνεται, ή αν θα κάνουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Η μάχη χάθηκε στη κοινωνία. Προχωράμε ενωμένοι. Στην κοινωνία χάσαμε, εκεί χάθηκε η ιδεολογική μάχη όχι στη Βουλή. Στη Βουλή κερδίζαμε πάντα και κερδίζουμε και σήμερα, όλες τις μάχες. Γι’ αυτό και τώρα είναι προτεραιότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τη εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Κάθε νίκη στην κοινωνία θα υποστηρίζει τον αγώνα που θα δίνουν οι βουλευτές μας. Και κάθε νίκη στη Βουλή θα μας δυναμώνει στην κοινωνία. Με τον ορισμό, από την επόμενη κιόλας μέρα, δύο αντιπροέδρων, εκ των οποίων ο ένας θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της κοινοβουλευτική παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος θα αναλάβει να συντονίσει την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας. Θα προχωρήσουμε παντού μαζί, συντεταγμένα και ενιαία. Χωρίς δυαρχίες, χωρίς τριαρχίες. Όλη η ομάδα ενωμένη».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε για ακόμα μια φόρα για την απόφασή του να θέσει τώρα υποψηφιότητα:

«Πριν πάρω τις αποφάσεις μου πολλοί μου έλεγαν: «Γιατί βιάζεσαι; Είσαι μόλις 38 χρόνων. Έχεις τέσσερα χρόνια στην Περιφέρειά σου. Περίμενε. Καλλιέργησε το προφίλ σου, την εικόνα σου από το ρόλο που έχεις. Άσε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Η παράταξη έχει δυσκολίες τώρα, η χώρα ακόμα μεγαλύτερες». Δεν είναι αυτή η λογική μου για την πολιτική. Δεν είναι η προσωπική φιλοδοξία που πρέπει να κυριαρχεί στις αποφάσεις ενός πολιτικού. Οι πολιτικοί πρέπει να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, να μην κρύβονται, Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ και δεν περιμένω, γιατί δεν περιμένει η χώρα μου, γιατί δεν μπορεί να περιμένει η παράταξή μου».

Για τον πόλεμο που δέχεται η υποψηφιότητά του τόνισε:

«Γι’ αυτό και πολλούς τους ενοχλεί η υποψηφιότητά μου. Και ίσως κάποιοι αναρωτιούνται γιατί; Σε τι διαφέρει από τις άλλες υποψηφιότητες; Απαντώ ευθέως: Κανένας από τους συνυποψήφιούς μου δεν δέχτηκε τη λάσπη που έχω δεχτεί εγώ. Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν ενόχλησε το σύστημα όσο η δική μου. Όσο πλησιάζει η 22α Νοεμβρίου τόσο δυναμώνουν οι επιθέσεις τους. Να είστε όμως βέβαιοι για ένα πράγμα: Ο πόλεμος αυτός δεν με τρομάζει, αντίθετα ατσαλώνει τη θέλησή μου να τα αλλάξουμε όλα. Μαζί θα χτίσουμε το μέλλον της παράταξής μας. Γυρίστε την πλάτη σε εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξουμε, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες. Ενωμένοι, κόντρα σε όσα πλήγωσαν τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορέσουμε και πάλι να γράψουμε ιστορία, τη δική μας ιστορία, όχι αυτή που θέλουν τα συστήματα και οι μηχανισμοί».

Τέλος για την ενότητα της παράταξης ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Αναμφίβολα η ενότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για την παράταξή μας. Όμως πραγματικό θέμα δεν υπάρχει. Η ενότητα δεν κινδυνεύει από την κίνηση, από την ακινησία κινδυνεύει. Από μια κατάσταση μεταβατική κινδυνεύει που δεν θα δίνει προοπτική στην παράταξή μας να φύγει μπροστά. Η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει από κανέναν εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στις 22 Νοεμβρίου. Τι θα ήθελαν τα συμφέροντα, να γίνουν εκλογές χωρίς υποψηφίους; Ή μήπως τελικά φοβούνται τις ίδιες τις εκλογές, την απόφασή σας, την απόφαση των μελών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας;».

Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνεχίσει και αύριο την περιοδεία του στην Ήπειρο, με την κεντρική ομιλία του να γίνεται στην Άρτα. Το πρόγραμμα των επισκέψεών του για αύριο είναι το εξής:

-10.00’: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας.

-11.40’: Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Πρέβεζας.

-12.10’: Συναντήσεις με στελέχη και μέλη της ΝΔ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στο ξενοδοχείο «Διώνη».

-13.45’: Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Λευκάδας.

-17.15’: Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Άρτας.

-18.00’ – ΑΡΤΑ: Κεντρική ομιλία στην αίθουσα ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΦΑ.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version