Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

AIGINIONEWS: Τέλη κυκλοφορίας:  Έρχεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων AIGINIONEWS: Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται η ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Το ΥΠΟΙΚ βάζει τέλος στον συνωστισμό που δημιουργείται στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων, με διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Πρόκειται για το σύστημα ψηφιακής κατάθεσης πινακίδων, το οποίο θα προβλέπει την ακινησία του οχήματος και τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες που θέλουν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία το 2021 θα δηλώνουν τον αριθμό κυκλοφορίας σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κρατούν τις πινακίδες σπίτι τους.
Η σχετική τροπολογία, θα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας «MyCar», στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.
Αν εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα τα οποία έχουν δηλώσει σε ακινησία θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  τα πρόστιμα φτάνουν τα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά και 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.


Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2021 εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία θα δοθεί παράταση. Το πρώτο σενάριο είναι για παράταση 15 ημερών, ωστόσο εξετάζεται η μετάθεση της προθεσμίας έως και για έναν ή δυο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα τεθεί σε ισχύ ένα νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Το νέο σύστημα θα έχει ως βάσει το πρότυπο Worldwide Light Test Procedure με συνέπεια να αλλάξουν οι κλίμακες ταξινόμησης και τα ποσά.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version