Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε πίσω από τους κλιματικούς στόχους του για το πρόγραμμα InvestEU

AIGINIONEWS:Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε πίσω από τους κλιματικούς στόχους του για το πρόγραμμα  InvestEU AIGINIONEWS:Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε πίσω από τους κλιματικούς στόχους του για το πρόγραμμα InvestEU

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ένα βήμα πίσω από ήδη εκφρασμένες θέσεις του σχετικά με τους κλιματικούς στόχους, τη μη χρηματοδότηση των ορυκτών καυσίμων και την ξεκάθαρη αναφορά στον Κλιματικό Νόμο, την κλιματική ουδετερότητα και τις βιώσιμες επενδύσεις (ταξονομία), με ευθύνη των συντηρητικών πολιτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να είναι ενωμένο σε μια προοδευτική κατεύθυνση, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των περιφερειών και κρατών που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση, όπως η Ελλάδα, και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει ενωμένο να υποστηρίξει την θέση του για το InvestEU για ένα ενισχυμένο προϋπολογισμό υπερασπιζόμενο ιδιαίτερα θέματα περιφερειακής και κοινωνικής συνοχής και βιώσιμης ανάπτυξης
Oι σκιώδεις συνεισηγητές της Ευρωομάδας της Αριστεράς για το Πρόγραμμα InvestEU, Δ. Παπαδημούλης και Π. Κόκκαλης πρότειναν στην Ευρωομάδα και ψήφισαν αποχή στην έκθεση για το πρόγραμμα InvestEU στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί παρόλα τα αρκετά θετικά σημεία της έκθεσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ένα βήμα πίσω από ήδη εκφρασμένες θέσεις του σχετικά με τους κλιματικούς στόχους, τη μη χρηματοδότηση των ορυκτών καυσίμων και την ξεκάθαρη αναφορά στον Κλιματικό Νόμο, την κλιματική ουδετερότητα και τις βιώσιμες επενδύσεις (ταξονομία), με ευθύνη των συντηρητικών πολιτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα όμως, υπερψήφισαν για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Συμβούλιο, δεδομένης της ανάγκης του InvestEU να είναι λειτουργικό από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να είναι ενωμένο σε μια προοδευτική κατεύθυνση, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των περιφερειών και κρατών που χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση, όπως η Ελλάδα, και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει ενωμένο να υποστηρίξει την θέση του για το InvestEU για ένα ενισχυμένο προϋπολογισμό 91.77 δις ευρώ με επιδιωκόμενη μόχλευση 1.2 τρις, την στιγμή που το Συμβούλιο μειώνει δραστικά, με την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, τον προϋπολογισμό του InvestEU σε μόλις 20.3 δις με επιδιωκόμενη μόχλευση 334 δις, υπερασπιζόμενο ιδιαίτερα θέματα περιφερειακής και κοινωνικής συνοχής και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version