Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΚΚΕ: Οι μαθητές θα βγούνε νικητές

AIGINIONEWS:ΚΚΕ: Οι μαθητές θα βγούνε νικητές AIGINIONEWS:ΚΚΕ: Οι μαθητές θα βγούνε νικητές

Τις τελευταίες μέρες, σχολεία στην Πιερία, όπως και εκατοντάδες άλλα σε όλη την Ελλάδα, διεκδικούν αγωνιστικά ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους και των δικαιωμάτων τους στη μόρφωση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα άρχιζε φέτος με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και χωρίς ελλείψεις, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, μάθημα σε αίθουσες «κλουβιά» που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται η αποφυγή του συνωστισμού, με τμήματα με 25 και 30 μαθητές. Σε αρκετά σχολεία υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας.
Όλα αυτά, φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’ Λυκείου, μέτρο που κάνει το σχολείο ακόμη χειρότερο για τους μαθητές.

Την ίδια ώρα λόγω σοβαρών ελλείψεων στην δημόσια εκπαίδευση πολλοί μαθητές αναγκάζονται να κάνουν φροντιστήρια, πληρώνοντας υπερβολικά μεγάλα ποσά οι γονείς τους, ενώ υπάρχουν και οι οικογένειες που δεν μπορούν για οικονομικούς λόγους να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο. Την όλη αυτή κατάσταση την θεωρούν «νόμιμη».

Όλα αυτά τα προβλήματα δείχνουν ότι ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και οι λόγοι που τους κινητοποιούν είναι σοβαροί. Διεκδικούν:
Να είναι 15 άτομα ανά τμήμα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός.
Να διοριστούν οι απαραίτητοι καθηγητές ώστε να καλυφθούν τα ήδη υπάρχοντα κενά και αυτά που θα δημιουργηθούν από το σπάσιμο των τμημάτων.
Να επιταχθούν δημόσια κτίρια του νομού για να βρεθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί χώροι.
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας για τις αυξημένες ανάγκες υγιεινής εν μέσω πανδημίας και τις νέες σχολικές αίθουσες.
Να εξασφαλιστεί δωρεάν και ασχαλεί μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

Υποκριτικά η κυβέρνηση κάνει πως νοιάζεται για τις χαμένες ώρες, ενώ αγνοεί πως το 30% των μαθητών δεν έχουν δυνατότητα να συνδεθούν στην τηλεκπαίδευση και απειλεί για αποκλεισμό μαθητών.

Τους νοιάζει περρισότερο να δίνουν 20 εκατομμύρια στα κανάλια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, παρά στις βασικές ανάγκες των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.
Ακριβώς επειδή ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και τον φοβούνται, γίνεται συνεχής προσπάθεια τρομοκράτησης τους. Χρησιμοποιείται καταστολή σε όσους αγωνίζονται. Πιο συγκεκριμένα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης σε κάθε σχολείο της Πιερίας για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων, σε αρκετά σχολεία της Κατερίνης διευθυντές απειλούσαν με παρέμβαση Εισαγγελέα και Αστυνομίας σε περίπτωση κατάληψης ή συνέχισης της, μιλώντας για νομιμότητα, έπαιρναν τηλέφωνα στα σπίτια των μαθητών.

Αυτό που χρειάζονται οι μαθητές δεν είναι οι εισαγγελείς και ο αυταρχισμός αλλά η προστασία της υγείας τους, η επαρκής χρηματοδότηση για να λυθούν τα προβλήματα στα σχολεία τους.

Αλήθεια, είναι νόμιμο εν μέσω πανδημίας και ενώ ισχύει η μειωμένη πληρότητα στα λεωφορεία, οι μαθητές να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στο σχολείο με 100% πληρότητα; Είναι νόμιμο να στοιβάζονται 25 μαθητές σε 1 τάξη, ενώ η σύσταση για «να τηρούμε τις αποστάσεις» είναι τα 2 μέτρα.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι θεωρεί νόμιμο η κυβέρνηση της ΝΔ και τα παπαγαλάκια της, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής: Στις 7 Οκτωβρίου είναι η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που δρούσε ανενόχλητη και που οι ναζιστές εγκληματίες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι εδώ και 5,5 χρόνια, λόγω της απαράδεκτης αυτής καθυστέρησης. Τέτοια είναι η «νομιμότητα» τους.
«Νομιμότητα» στον αγώνα των μαθητών δίνουν τα δίκαια αιτήματά τους για «μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή». Να σταματήσει η τρομοκράτηση των αγωνιστών μαθητών!
Τώρα είναι η ώρα ακόμα πιο αποφασιστικά να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, με γενικές συνελεύσεις, συντονισμό της δράσης τους, εκλογή αγωνιστικών 5μελών και 15μελών. Να συζητήσουν, να διεκδικήσουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων τους.
Επειδή πλησιάζει η 9η Οκτωβρίου, που συμπληρώνονται 53 χρόνια από τη μέρα της δολοφονίας του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα αξίζει να θυμηθούμε και τα λόγια του:
“Να 'στε κυρίως ικανοί να αισθάνεστε, όσο πιο βαθιά μπορείτε, κάθε αδικία που γίνεται απέναντι σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Είναι το πιο ωραίο χάρισμα ενός επαναστάτη “


Τομεακό Συμβούλιο Πιερίας ΚΚΕ

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version