Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τζιτζικώστας στην Κατερίνη: Ο Τσίπρας είναι εθνικά επικίνδυνος

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Κατερίνη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.

"O κ. Τσίπρας είναι εθνικά επικίνδυνος, γιατί μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του παίζει με τη φωτιά και τα εθνικά μας συμφέροντα. Και μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών". τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας
Αναφερόμενος στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών είπε ότι κανείς δε δικαιούται να παίζει με τις αποταμιεύσεις των πολιτών και συνέχισε λέγοντας ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζει στο επόμενο μεγάλο λάθος. Πιστεύει και πάλι ότι έχει χρόνο, όμως τους προειδοποιώ, "δεν έχουν". Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Όχι μόνο μόνο γιατί είναι ζωτική για τη βιωσιμότητα του τραπεζικού τομέα, και αναγκαία για τη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και γιατί πρέπει να διαφυλαχθούν στο ακέραιο οι καταθέσεις όλων των πολιτών. Κανείς δε δικαιούται να παίζει με τον μόχθο και τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, της σκληρά δοκιμαζόμενης ελληνικής οικογένειας"
 
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηραισμούς.
" Από δικά τους λάθη δεν υπάρχει σήμερα, καμία πρόοδος στα λεγόμενα "κόκκινα δάνεια". Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σπατάλησε το χρόνο στο επτάμηνο που προηγήθηκε. Έκλεισε τις τράπεζες και προκάλεσε τα capital controls, επανέφερε την αβεβαιότητα και βύθισε τη χώρα στη νέα ύφεση. Δημιούργησε το μείζον πρόβλημα με την "πρώτη κατοικία". Αν δεν είχαν παραλύσει την οικονομία, αν δεν έβαζαν σε περιπέτεια το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη χώρα, δε θα έδιναν το πάτημα στους δανειστές να ζητούν αλλαγές. Τους καλώ άμεσα να σοβαρευτούν, να ακούσουν και να υλοποιήσουν αυτό που τους λέει η αγορά, οι ίδιες οι τράπεζες, οι δανειολήπτες. Υπάρχουν πολίτες που δεν είναι μπαταχτσήδες. Θέλουν να πληρώσουν όμως δεν μπορούν με όλα αυτά που έχουν υποστεί. Καμία υποχώρηση στα όρια προστασίας και το οικογενειακό εισόδημα. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας κάτω από αυτά τα όρια" κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version