Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Προτάσεις για «ανοιχτή», δημοκρατική, συμμετοχική ΝΔ κατέθεσε ο Α. Τζιτζικώστας

Προτάσεις για μια ΝΔ «ανοικτή», δημοκρατική, συμμετοχική, με θητεία σε όλα τα όργανα, κατέθεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην πρώτη κεντρική εκδήλωσή του στην Αθήνα, στον πολυχώρο Gazi Hall.

Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαλέξουν αν «θα συντηρήσουν το παλιό που τελειώνει, ή το νέο που θα εμπνεύσει και τη χώρα». Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου παρά μόνο για τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν».

«Τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το παλιό πολιτικό σύστημα. Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει κάποιος που έχει την πολυτέλεια του χρόνου; Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν. Για αυτό και η οργή τους. Για αυτό και οι επιθέσεις τους» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει από την κίνηση, αλλά από την ακινησία. «Η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την μετεξέλιξη σε ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, συμμετοχικό. Αλλά από την συντήρηση όσων η κοινωνία απέρριψε» είπε.

Παρουσιάζοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα κόμμα ανοικτό που θα βρίσκεται σε «διαρκή διάλογο με την κοινωνία, με ενεργή συμμετοχή των μελών και λογοδοσία των προσώπων σε θέσεις ευθύνης».

Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος και  πρότεινε τη διεξαγωγή συνεδρίου για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version