Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ

AIGINIONEWS: ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ AIGINIONEWS: ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ

 « Έλλειψη υγειονομικής ασφαλιστικής ικανότητας στους πυροσβέστες που εντάχθηκαν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό προερχόμενοι από Π.Π.Υ. »

 Κύριε Υπουργέ
Στις 3/3/2020 εκδόθηκε η υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 13136 Φ.214.1 διαταγή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία καλούνται οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που εντάχθηκαν στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, να επισκεφθούν άμεσα τα τοπικά καταστήματα του Ι.Κ.Α., προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνεχιστεί η ασφαλιστική τους ικανότητα.

Αρκετοί συνάδελφοι έμειναν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι αφού η παραπάνω διαταγή εκδόθηκε αρκετές ημέρες μετά την λήξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας από τον εν λόγω φορέα!!

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι συνάδελφοι που απευθύνθηκαν στον Ε.Φ.Κ.Α. για το συγκεκριμένο ζήτημα, έλαβαν την απάντηση ότι θα έπρεπε να είχε γίνει αυτόματη ενεργοποίηση από το Π.Σ. μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης!!

Με βάση τα προαναφερόμενα προκύπτουν δύο αντιφατικές κατευθύνσεις. Από την μια, η διαταγή Α.Π.Σ. που καλεί τους συναδέλφους να ενεργήσουν μόνοι τους προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και από την άλλη, η απάντηση του Ε.Φ.Κ.Α. προς συναδέλφους ότι ουσιαστικά το Π.Σ. είναι υπεύθυνο για την σοβαρή αυτή εξέλιξη!!


Κύριε Υπουργέ
Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω γεγονότα, θέτουμε δύο ερωτήματα που αντικειμενικά γεννιούνται λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης:
Για ποιο λόγο δεν έγινε έγκαιρα η ενημέρωση προς τους συγκεκριμένους συναδέλφους από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Α.Π.Σ. προκειμένου να μην χάσουν, ούτε μία μέρα, την ασφαλιστική τους ικανότητα;
Για ποιο λόγο υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για αυτούς τους υπαλλήλους και δεν ισχύει ότι και για το υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό και τους δημοσίους υπαλλήλους εν γένει, δηλαδή αυτόματη ενεργοποίηση του συστήματος μέσω Η.Δ.Ι.Κ.Α.;


ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version