Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κουτσούμπας: O λαός δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί…

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην κυβέρνηση 

κατά την ομιλία του στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου. Ο κ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης σημείωσε ότι από τη μια ομολογεί πως βαδίζει στον αντιλαϊκό δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων και από την άλλη προτρέπει τον λαό να δεχθεί τη σφαγή του.

Σε ό,τι αφορά στα ισοδύναμα υπογράμμισε πως οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί περί διορθωτικών κινήσεων είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Πρόσθεσε πως μέτρα όπως αυτά δεν συνιστούν λάθος και τόνισε πως αυτή είναι η γενική πορεία των πραγμάτων εντός της ΕΕ.

"Κάτω τα χέρια απ' ότι έχει απομείνει, ο λαός και η νεολαία δεν θα σας αφήσουν σε χλωρό κλαρί", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό είπε πως οι προτάσεις των "σοφών"είναι πρωτοφανούς σκληρότητας και βαρβαρότητας.

Χαρακτήρισε ως προκλητική την κυβερνητική προσπάθεια να ντυθεί με το μανδύα της κοινωνικής δικαιοσύνης η επίθεση στα λαϊκά στρώματα.

Επανερχόμενος στο ασφαλιστικό δήλωσε: "κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά", ενώ σημείωσε πως στο πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και το δημοσιονομικό συμβούλιο. Επιπλέον εγκάλεσε την κυβέρνηση για διατήρηση του προκλητικού καθεστώτος των εφοπλιστών, όπως είπε.

"Μόνο το μεγάλο κεφάλαιο τη βγάζει λάδι", σημείωσε.

Αναφερόμενος στη στάση της Χρυσής Αυγής στο πολυνομοσχέδιο είπε πως  οι απόγονοι του Χίτλερ δεν βγάζουν τσιμουδιά, κάθονται κότες και γίνονται λαγοί, τσιρίζουν για άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. "Για τέτοιους τύπους ούτε το σάλιο δεν αξίζει κανένας να χρησιμοποιεί", κατέληξε.

Όσον αφορά τις προτεινόμενες κοινές δράσεις στο Αιγαίο με την Τουρκία σημείωσε πως η "Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας στο Αιγαίο" και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας είπε ανάμεσα σε άλλα πως αποτελούν αιτία πολέμου το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, το φορολογικό, οι κατασχέσεις και η ανεργία.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version