Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μεϊμαράκης για Τσίπρα: Αδίστακτη πολιτική απάτη εναντίον του ελληνικού λαού

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της ΝΔ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Αδίστακτη πολιτική απάτη» εναντίον του ελληνικού λαού, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, τόνισε πως είναι αυτό, όπως και το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που αποκαλύπτουν τα όσα καταγγέλλει.

«Από την επόμενη των εκλογών οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέουν με πάταγο. Αποδεικνύεται μέρα με την μέρα οι συνεταίροι Τσίπρας και Καμμένος έστησαν μια αδίστακτη πολιτική απάτη. Ο κ. Τσίπρας μεταλλάχθηκε και έγινε και μνημονιακότερος των τροϊκανών. Το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα είναι άλλη μια απόδειξη, αλλά δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος σημείωσε ότι η ΝΔ δεν προσποιήθηκε ούτε ότι είναι αντιμνημονιακή, ούτε μνημονιακή, «είπε από την αρχή ότι είναι αναγκαία πολιτική, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση που δυστυχώς την έπληξε».

«Εσείς ορίσατε το επίπλαστο αυτό δίλημμα και σήμερα καταλαβαίνετε ότι είναι μια πολιτική που πρέπει να εφαρμόσουμε» ανέφερε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα. Αφού, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η «πολιτική απάτη» της κυβέρνησης άρχισε να αποκαλύπτεται πρώτα από όλα «γιατί σκόπιμα αναβαλλόταν για την επόμενη των εκλογών», αιτιολόγησε πως αναφέρεται πρώτα σε κείνα που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, που δήθεν θα μειώνονταν, όσο και σε κείνα που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ, όπου θα καταργούνταν δήθεν εντελώς.

«Αυτή η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται μέσα από τις αυξήσεις που άρχισαν αμέσως μία εβδομάδα μετά τις εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξειδίκευσε πως πρόκειται για τις αυξήσεις προκαταβολής φόρου από 55% στο 75%, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και μιας σειράς προϊόντων στο 23%, την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε αρκετά νησιά για να πάει σταδιακά σε όλα, την αύξηση στο διπλάσιο του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, την αύξηση κατά 30%, στην εισφορά αλληλεγγύης στα ασφάλιστρα. Η «πολιτική απάτη αυτή», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης αποκαλύπτεται ακόμη πιο ξεκάθαρα μέσα από το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που «επιφυλάσσει μέτρα λιτότητας 6,5 δις., από τα οποία τα 5 δισ. είναι πρόσθετοι φόροι και περικοπές συντάξεων».

Αναφερόμενος ειδικώς στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως μέσα από αυτό καταδεικνύεται ότι «πήγαν στον βρόντο» όλες εκείνες οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για αλλαγές και βελτιώσεις στα μέτρα που ήδη είχε συμφωνήσει και που «θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες να τα αλλάξει». «Αν ο ίδιος, τώρα, λέει ότι το ξέχασε, να ξέρει ότι ούτε ο κόσμος το ξεχνάει, ούτε η εθνική αντιπροσωπεία» προειδοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης, και προσέθεσε πως από την ώρα που υπέγραψε το Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας είχε αρχίσει να υπόσχεται ισοδύναμα, αντισταθμιστικά, με θετικό πρόσημο για όσα φοβόταν και για όσα φοβόταν περισσότερο τα άφησε παραπίσω ως «ουρές», τις συντάξεις δηλαδή, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τα Αγροτικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως ταυτοχρόνως ο πρωθυπουργός παρουσίαζε ένα παράλληλο πρόγραμμα «το οποίο ουδέποτε κατάλαβε κανείς πως θα υλοποιηθεί» και θα «έχει την τύχη του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Fortunegreece.com

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version