Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Απεβίωσε ο Ζακ Σιράκ

AIGINIONEWS:Απεβίωσε ο Ζακ Σιράκ AIGINIONEWS:Απεβίωσε ο Ζακ Σιράκ

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γαμπρός του, ο Φρεντερίκ Σαλά-Μπαρού.

 «Ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ έσβησε σήμερα το πρωί ανάμεσα στους δικούς του. Γαλήνια», δήλωσε ο Σαλά-Μπαρού, σύζυγος της Κλοντ Σιράκ.
Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία τήρησαν ενός λεπτού σιγή.
Ο Ζακ Σιράκ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 1995 έως το 2002.
Ο Ζακ Σιράκ είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου του 1932. Ήταν παντρεμένος από το 1956 με την Μπερναρντέτ Σιράκ, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά.

Το Δεκέμβριο του 1976 εκλέχθηκε πρόεδρος της χώρας. Στην πορεία της πολιτικής του καριέρας εκλέχθηκε δύο φορές πρωθυπουργός της Γαλλίας και ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου του Παρισιού το 1977.
Το 2005 αντιμετώπισε τις ταραχές με τους νεαρούς μετανάστες, που πήραν χαρακτήρα εξέγερσης και ανάγκασαν την κυβέρνησή του να κηρύξει ξανά το νόμο που ίσχυε την περίοδο του Πολέμου στην Αλγερία. Μετά τις προεδρικές εκλογές του 2007 αποσύρθηκε από την πολιτική.

Το Δεκέμβριο του 2011 κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες: Υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης, παράνομη οικοιοποίηση συμφερόντων, πράξεις οι οποίες διαπράχθηκαν, κατά τη γαλλική δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Παρισιού την περίοδο 1990 - 95 και ενώ κατείχε τη θέση του ηγέτη του κόμματος RPR.
 


 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version