Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ενημερωτικές συναντήσεις της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με φορείς της Εκπαίδευσης

AIGINIONEWS: Ενημερωτικές συναντήσεις της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με φορείς της Εκπαίδευσης AIGINIONEWS: Ενημερωτικές συναντήσεις της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με φορείς της Εκπαίδευσης

Ε. Σκούφα: «Η ενημέρωση και η συνεργασία θα υπάρχει σε τακτά χρονικά διαστήματα».Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων είχε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με τους κκ. 

Καζταρίδη Ιωάννη, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας, Παπαθανασίου Μαριάνθη και Σαπίδη Παναγιώτη, Αν. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αιρετό στο ΠΥΣΠΕ αντίστοιχα, Τουλιοπούλου Αναστασία, Ακοπιάν Βερονίκη, Μήττα Δημήτρη, υπεύθυνους εκπαίδευσης προσφυγόπουλων και Συριανίδη Δημήτρη, διευθυντή ΚΕΣΥ (Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Πιερίας.

Οι επαφές είχαν σκοπό να ενημερωθεί η βουλεύτρια για τη γενικότερη κατάσταση των σχολείων στο νομό, την πληρότητα του διδακτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού και λοιπά εκπαιδευτικά ζητήματα.

 

Το Μουσικό Σχολείο, το ΕΕΕΚ, τα προσφυγόπουλα, το ΚΕΣΥ
Από τους φορείς τονίστηκε κυρίως η ανάγκη άμεσης δημοπράτησης της ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου στην πόλη, της μεταστέγασης ή κατασκευής καινούργιου κτιρίου για το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), οι ανάγκες για εγγραφή και συνέχιση σπουδών των 300 περίπου προσφυγόπουλων, που φιλοξενούνται στο νομό, σε δημόσια σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και της άμεσης κι έκτακτης χρηματοδότησης του ΚΕΣΥ μέσω της Περιφέρειας, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά κόστη. Όσον αφορά το ΚΕΣΥ, υπό τη νέα διεύθυνση μπόρεσαν να τακτοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη και εφεξής προχωρούν με πολύ πιο σύντομους και συντονισμένους ρυθμούς οι αιτήσεις για εξέταση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.


Αναπληρωτές κι εξασφαλισμένα κονδύλια από την προηγούμενη κυβέρνηση
Σημειώθηκε ότι υπάρχει πληρότητα σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, (μιας και ο προγραμματισμός αλλά και τα απαιτούμενα κονδύλια είχαν εξασφαλιστεί έγκαιρα από την προηγούμενη κυβέρνηση), υπάρχουν επίσης, ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, όλα τα απαιτούμενα βιβλία για τους μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας.
Η βουλεύτρια Πιερίας κα Σκούφα
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων διατυπώθηκαν και ειδικότερα θέματα, τα οποία η βουλεύτρια Πιερίας δεσμεύτηκε να προωθήσει στα αρμόδια υπουργεία. Άλλωστε όπως επεσήμανε και η ίδια, οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

 

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version