Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βραβεία στον Δήμο Κατερίνης για την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος «Verde-tec»

Σάββας Χιονίδης: «Ευχαριστώ θερμά για την τιμή που αφορά μια συστηματική δουλειά που ξεκινήσαμε προ δέκα ετών για να μπορούμε σήμερα να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα. Και οι επιστήμονες και οι αυτοδιοικητικοί πρέπει να μιλούμε με αποτελέσματα[…]Η αυτοδιοίκηση πρωτοτυπεί, δρα, έχει σοβαρά αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να αποτελέσει κανόνα[…]»

Βραβείο στην κατηγορία «διεργασία» για το σύστημα Γεωπληροφορικής με χρήση Drones που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης,  καθώς και βραβείο στην κατηγορία«αστική βιωσιμότητα» για τις βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπιση της θερμικής νησίδας, παρέλαβε ο Δήμαρχος Κατερίνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλαδος Σάββας Χιονίδης,από το διεθνές περιβαλλοντικό Forum “VerdeTec“.

Ειδικότερα, στην τελετή απονομής των βραβείων από το διεθνές Forum, στο πλαίσιο της Έκθεσης “VerdeTec”, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς των τεχνολογιών περιβάλλοντος, σχεδόν όλοι οι φορείς τους, καθώς και εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας παρακολούθησαν τις βραβεύσεις επιτυχημένων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια απονομής των βραβείων: «Ευχαριστώ θερμά για την τιμή που αφορά μια συστηματική δουλειά που ξεκινήσαμε προ δέκα ετών για να μπορούμε σήμερα να έχουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα. Και οι επιστήμονες και οι αυτοδιοικητικοί πρέπει να μιλούμε με αποτελέσματα. Δεν λέμε ποτέ πόσο τοις εκατό αυξήθηκε ή μειώθηκε, λέμε πάντα σε σύγκριση με τη βάση του 2010. Αυτές οι παρεμβάσεις για να έχουμε καλύτερη ζωή μέσα στο αστικό περιβάλλον και στις πόλεις όπου ζει το 80% του πληθυσμού. Η αυτοδιοίκηση πρωτοτυπεί, δρα, έχει σοβαρά αποτελέσματα. Αυτό πρέπει να αποτελέσει κανόνα και όπως είπε και ο φίλος μου ο Γεράσιμος Δαμουλάκης (Δήμαρχος Μήλου) καλύτερα να μας δίνουν περισσότερες δυνατότητες και να μη μας ενοχλούν τόσο πολύ. Εύχομαι καλή συνέχεια στην έκθεση με τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα και τις εισηγήσεις, τα οποία θα μας κάνουν σοφότερους».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, για τις βέλτιστες πρακτικές, τις χρηματοδοτήσεις και τα νέα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη μίλησαν περισσότεροι από 200 εισηγητές στη διάρκεια των εργασιών του “Verde.tecForum”. Από τη βασική συνεδριακή αίθουσα και από τις δύο επιμέρους αίθουσες των workshops τοποθετήθηκαν  κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη μεγάλων ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι όλων των οργανισμών και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν για την ενημέρωση της αγοράς σχετικά με τη στρατηγική που αφορά στην κυκλική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόκληση των “Smart Cities”.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version