Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αυτοψία Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε έργα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας: «Τα έργα συμβάλουν στην αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής και στην ανάπτυξή της»

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου:«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα, που θα προσδώσουν έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή»

Για την πορεία των έργων, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, που επισκέφθηκε την Πιερία, με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της  Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβησαν σε σειρά έργων, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, τους υποδέχθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ», όπου η Π.Ε. Πιερίας έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της, το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Πνευματικού Κέντρου Άγιος Φώτιος ιδιοκτησίας Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας σύναψης νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Κ.Μ. - Π.Ε. Πιερίας και Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, που έχει ξεκινήσει, θα υλοποιηθεί η προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος», καλύπτοντας τις ανάγκες ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού – επιμορφωτικού – πολιτιστικού  και κοινωνικού πολυχώρου. Για την αποκατάσταση του κτιρίου, η Ιερά Μητρόπολη, προκήρυξε Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών,  που  βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, μετέβησαν συνοδευόμενοι από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο Σβορώνο, όπου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Κ.Μ. - Π.Ε. Πιερίας και της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κατασκευάζεται από την Π.Ε. Πιερίας, το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κοινωφελών κτιριακών υποδομών ιδιοκτησίας Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ  και συμβατικού ποσού 53.792 ευρώ. Το έργο  αφορά την υλοποίηση των εργασιών, για την κατασκευή ενός υπαίθριου αμφιθεάτρου με διαμόρφωση των προσβάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, δυναμικότητας 147 θέσεων, σε αγροτεμάχιο με κτιριακές υποδομές, ιδιοκτησίας της Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε.Πιερίας.

Ακολούθώς, πραγματοποίησαν αυτοψία στο έργο της Π.Ε.Πιερίας «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο  χλμ της 15ης Επαρχιακής Οδού Βρύα – Ρητίνης» προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και συμβατικού ποσού 862.777 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της. Το έργο υλοποιείται στο 2ο  χλμ της επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης του οδικού δικτύου αρμοδιότητος της Π.Ε. Πιερίας, με σύνολο τεχνικών έργων αντιμετώπισης κατολίσθησης και αποκατάστασης οδοποιίας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, επισκέφθηκαν και  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στη Γανόχωρα, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης.

Στο τέλος της περιοδείας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία  και την ποιότητα των έργων, επισημαίνοντας ότι συμβάλουν στην αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής και στην ανάπτυξή της, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για την επίσκεψη και τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα, που θα προσδώσουν έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version