Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» την ηγεσία της ΝΔ

Μεϊμαράκης: «Συγχαρητήρια στον Τσίπρα για την πρωτιά του»

 - «Να έλθει στη Βουλή και να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει» - «Όλα στα όργανα του κόμματος»

Με μια πρωτοφανή κίνηση, ανώτερη πολιτικά που δεν συνηθίζεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πριν υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση του 25% των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από το υπουργείο Εσωτερικών, παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός του και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μείναμε όρθιοι» είπε με δυνατή φωνή, μόλις μπήκε στα γραφεία της Ν.Δ. λίγο μετά τις οκτώμιση το βράδυ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την δημόσια παραδοχή της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και εμφανώς πικραμένος από την εξέλιξη της εκλογικής βραδιάς, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε έμφαση στη φράση: «Το Γενάρη κάποιοι νόμιζαν ότι θα διαλυθούμε και όμως θα μας τελειώσουν. Όμως τους διαψεύσαμε». 

Η κίνηση να τονώσει τον κομματικό πατριωτισμό κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς το κόμμα υπέστη δεύτερη ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ εντός 8 μηνών, παράλληα με την επισήμανση ότι η Ν.Δ. απέδιξε ότι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ένας πυλώνας για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Για τον κ. Μεϊμαράκη το μείζον είναι να υπάρξει κυβέρνηση από αύριο και γι' αυτό κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του, «να έλθει στη Βουλή και να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει»

Σχετικά με τα σενάρια διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ μετά την εκλογική ήττα, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «πιστεύαμε πως το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα χειρότερο. Όμως σε έξι μήνες οι πολίτες δεν άλλαξαν γνώμη. Τις τελευταίες εβδομάδες η ΝΔ ανέβασε τα ποσοστά της και αυτό το οφείλουμε στους ανώνυμους υποστηρικτές του κόμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη οι πολίτες έδειξαν ότι η ΝΔ είναι εγγύηση για το μέλλον και πλέον το ζητούμενο είναι για μια σειρά από κορυφαία στελέχη πως θα εξελιχθεί η εσωκομματική διαδικασία στην συντηρητική παράταξη.Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε μετά τον πρόεδρο της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος και όταν ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει θέμα ηγεσίας, είπε ορθά - κοφτά: απολύτως όχι.

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αναμφίβολα «πάγωσε» την ηγεσία της ΝΔ που προφανώς δεν ανέμενε ήττα τέτοιας έκτασης καθώς έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πλέον υπάρχει προβληματισμός, στις τάξεις της ΝΔ γενικότερα για το μέλλον της κεντροδεξιάς και μένει να φανεί πότε θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά κυριώς για το τι πιστεύει και ποιοι θα εκπροσωπήσουν την παράταξη.

Ο κ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Αλέξη τσίπρα και του έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα στα όργανα του κόμματος
 

Αποφασισμένος να μείνει στην ηγεσία της ΝΔ για το προσεχές διάστημα, εμφανίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε λίγο μετά τις εννέα και μισή με τους δημοσιογράφους και παρέπεμψε τις όποιες εξελίξεις στα κομματικά όργανα που θα συγκληθούν.                                                                                                         

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που συνομίλησε τηλεφωνικά με τους πρώην Πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα προχωρήσει συμπαγές και σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει νωρίτερα το συνέδριο.

Στη σκιά της κριτικής που ήδη ακούγεται, όπως π.χ. από τον Μάκη Βορίδη που είπε πως στοίχισε στη ΝΔ η συναίνεση που έδωσε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του και είπε με νόημα: «Έχουμε και εμείς τις συνιστώσες μας». Παράλληλα, παρέπεμψε στα όργανα για τη συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν επιφυλακτικός για την επόμενη μέρα στη χώρα και υποστήριξε πως πρέπει να δούμε πως θα είναι η νέα κυβέρνηση και διερωτήθηκε «γιατί έγιναν οι εκλογές; Για να έχουμε τα ίδια, την ίδια κυβέρνηση; Στόχος πρώτος του ήταν αυτοδυναμία. Έχασε στην αποχή. Είναι νωρίς. Θα δούμε τα αριθμητικά δεδομένα των ψήφων.

Επί της στάσης της ΝΔ στους εφαρμοστικούς νόμους, υπογράμμισε ότι εάν τα μέτρα είναι προς σωστή κατεύθυνση θα τα ψηφίσει η Ν.Δ. και αν είναι αρνητικά θα τα καταψηφίσει. «Ανάλογα την κάθε περίπτωση θα έχουμε και ανάλογη συμπεριφορά» είπε και άφησε ανοικτό να απέχει η ΝΔ από ψηφοφορίες.

Ραβανός Άρης

Tovima.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version