Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πέθανε ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους. Ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ και έζησε περισσότερο απ' όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018  με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ ΜακΓκραθ.

Σε μήνυμά του  που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Μπους ο νεότερος, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Ντ. Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

 Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους διετέλεσε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής επί προεδρίας Ρήγκαν και πρόεδρος της χώρας από τον Ιανουάριο του 1989 έως το 1992 όπου ηττήθηκε στις εκλογές από τον Μπιλ Κλίντον.

Η προεδρία του συμπίπτει με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου

Ο Μπους ο πρεσβύτερος θα μείνει στην ιστορία για τον Πόλεμο του Κόλπου (Περσικού), στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Μια συμμαχική δύναμη 35 κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με πρωτοβουλία των ΗΠΑ στράφηκε εναντίον του Ιράκ και του τότε ηγέτη του Σαντάμ Χουσεΐν με την αλήστου μνήμης «Επιχείρηση: Καταιγίδα της Ερήμου».

Ο Πόλεμος του Κόλπου, ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός πόλεμος της ιστορίας, με το CNN να μεταδίδει σκηνές σε κάθε σπίτι που διέθετε τηλεόραση, μετατρέποντάς τον σε τηλεοπτικό θέαμα.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version