Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Wuhan-ΚΙΝΑ: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ΚΕΔΕ και Ένωσης Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Ελλάδα και Κίνα, δύο λαοί με σημαντική ιστορία και παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ευημερία και ανάπτυξη στις τοπικές μας κοινωνίες»

Η κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να ισχυροποιήσουν αλλά και να εξελίξουν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που διαχρονικά τους δένουν, επισφραγίστηκε με το σχετικό Σύμφωνο Κατανόησης που υπέγραψαν  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών Lin Yi, παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Li Xiaolin, του Δημάρχου της πόλης Wuhan και 800 επισήμων και αξιωματούχων από 60 χώρες του κόσμου.

Η επίσημη τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της μεγαλύτερης Διάσκεψης των Διεθνών Πόλεων Φιλίας που διοργάνωσε  η Κινεζική Ένωση Πόλεων Φιλίας με Ξένους λαούς και οι οποίες ολοκληρώθηκαν  στην πόλη Wuhan της Κίνας.

 

Μετά την υπογραφή του Συμφώνου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε τα εξής:

«Με το Σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα με την Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Πόλεων Φιλίας με ξένους λαούς χτίζουμε γέφυρες αμφίδρομης συνεργασίας σε τομείς όπως το επιχειρείν, ο ιατρικός τουρισμός και πολιτισμός που αποτελούν πυλώνες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.

Δύο λαοί με σημαντική ιστορία και παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ευημερία και πλούτο στις τοπικές μας κοινωνίες.

Θα δουλέψουμε μαζί και από κοινού θα δρομολογήσουμε δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα διαμορφώσουν τις συνθήκες προκειμένου να μένουν τα παιδιά μας στην πατρίδα τους και να μην μεταναστεύουν, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Τους το οφείλουμε.».  

Στο σχετικό Σύμφωνο το οποίο θα έχει πενταετή διάρκεια, η ΚΕΔΕ και η Ένωση Φιλίας Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών, επικύρωσαν την καθιέρωση διμερούς συνεργασίας, με την καθοριστική συμβολή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η οικονομία, το επιχειρείν, ο τουρισμός και η κοινωνική ανάπτυξη.

Ειδικότερα οι δύο πλευρές θα αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για την προώθηση και την υποστήριξη της σύναψης εταιρικών σχέσεων μεταξύ των τοπικών χωρών των δύο κρατών, θα δρομολογούν σε ετήσια βάση προγράμματα ανταλλαγών και φιλοξενίας Ελλήνων και Κινέζων πολιτών και θα πραγματοποιούν κοινές δράσεις με προτεραιότητα στον πολιτισμό, τον ιατρικό τουρισμό αλλά  και την επιχειρηματικότητα.

Για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση των πρωτοβουλιών που θα συμφωνηθούν, προβλέπεται η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας η οποία θα επεξεργάζεται τις προτάσεις που θα κατατίθενται και από τις δύο πλευρές.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της Διεθνούς Διάσκεψης αλλά και την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας η Πρόεδρος της Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών Lin Xiaolin και ο Δήμαρχος της πόλης Wuhan που φιλοξένησε τη διοργάνωση, Zhou Xianwang, παρέθεσαν χθες το βράδυ επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της ΚΕΔΕ και όλων των εκπροσώπων των χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη.

Στο πλαίσιο του δείπνου ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να έχει σύντομες συνομιλίες με την κα Xiaolin αλλά και το Δήμαρχο της Wuhan, σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών. Παράλληλα είχε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος Ευρασίας της Ένωσης Φιλίας της Κίνας με Λαούς Ξένων Χωρών Shen Xin με αντικείμενο τις δυνατότητες συνεργειών για την ανάπτυξη του επιχειρείν και του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version