Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Στη Βουλή των Ελλήνων ο Σύνδεσμος των Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Τιμητική πλακέτα απένειμε σήμερα, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, για τη διαχρονική προσφορά του Κοινοβουλίου στη στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Παιδιά του Συνδέσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα- Πολυχρόνη Τίγκα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιάννη Πετρόχειλο, ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και είχαν στη συνέχεια συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο οποίος τους μίλησε για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν στο Κοινοβούλιο μέσα στο επόμενο διάστημα. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και η βουλευτής, κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υποδεχόμενος τα παιδιά του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που είναι και η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ότι βρίσκεστε εσείς εδώ, μέσα στην καρδιά της Δημοκρατίας, τέτοια μέρα, μετά από τόσα χρόνια». Όπως επεσήμανε ο κ. Βούτσης, «ενόψει της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, τη Συμφωνία των Πρεσπών και ενώ διανύουμε την τέταρτη Κοινοβουλευτική Σύνοδο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συγκυρία που ήρθατε εδώ για να μας επισκεφθείτε, να δείτε τους χώρους και να ενημερωθείτε για τις διαδικασίες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κ. Κώστας- Πολυχρόνης Τίγκας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «για όσα η Βουλή διαχρονικά αποφασίζει, σε συνεργασία με την Πολιτεία, προς όφελος των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».

Στο Σύνδεσμο, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργούν το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, φιλοξενούνται καθημερινά, από το 1923 έως σήμερα, 214 άτομα, από 15 έως 55 ετών. 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version