Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ στη Ραφήνα

Στο δήμο Ραφήνας θα συνεδριάσει εκτάκτως το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Οι μετέχοντες στη συνεδρίαση θα επιχειρήσουν να κάνουν αποτίμηση των καταστροφών, που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, ενώ θα συζητήσουν την ανάγκη να υπάρξει ένα αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών, αλλά και τη διαμόρφωση αντίστοιχου Σχεδίου για κάθε δήμο.

Επίσης, τα μέλη του ΔΣ θα επιχειρήσουν να εκπονήσουν ολοκληρωμένη πρόταση, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

Ήδη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης βρίσκεται από το πρωί στη Ραφήνα, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Ευάγγελο Μπουρνούς, για την κατάσταση που επικρατεί. Παράλληλα, μετείχε σε συσκέψεις με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δραματικές συνέπειες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, σε αυτές τις δραματικές στιγμές που βιώνει η χώρα χρειάζεται ομοψυχία, ενότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version