ΑΝΕΛ: Παραιτήσεις στελεχών στη Μακεδονία

Καζάνι που βράζει οι ΑΝΕΛ δεν σταματούν οι παραιτήσεις στους ΑΝΕΛ μετά  από την στήριξη του Πάνου Καμμένου και των βουλευτών του στον Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ στις Πρέσπες.

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018, λίγες ώρες μετά την καταψήφιση από τη Βουλή -και από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ πλην του Δημήτρη Καμμένου- της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Τσακίρης γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή παραίτησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στην Αθήνα.

Γιώργος Τσακίρης- Καβάλα

Ο Γιώργος Τσακίρης, στέλεχος των ΑΝΕΛ από την Καβάλα, υποψήφιος βουλευτής, μέλος Γραμματειών και Επιτροπών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και Αναπληρωτής Γραμματέας Προσφυγικού & Μεταναστευτικής Πολιτικής παραιτήθηκε.

Η παραίτηση Τσακίρη έρχεται σε συνέχεια αγνώστου, μέχρι στιγμής, αριθμού παραιτήσεων στελεχών των ΑΝΕΛ από όλη την Ελλάδα.

 

Χρήστος Παύλου-Καστοριά

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, Χρήστος Παύλου

Ολόκληρη η ανακοίνωση όπως τη δημοσιεύει η ιστοσελίδα alphafm.gr:

«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρηνα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου.

Στην πορεία της συγκυβέρνησης μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ,θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας.

Προσωπικά τώρα εγώ, πάντα εξέφραζα με θάρρος τις θέσεις ,τις απόψεις και τις διαφωνίες μου μέσα από τα όργανα του κινήματος και στήριζα το κίνημα σε όλες τις παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μου από τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ Καστοριάς, αν και διαφωνούσα με πολλές από αυτές.

Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ ,ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού.-

Τι έχουμε σήμερα?

Severna makedonija, north makedonija, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Λόγια του προέδρου. Θα ρίξω την κυβέρνηση αν παραβεί αυτό τον όρο.

Τι κάνουμε εμείς???

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση!!!!!!!!

Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και το δημοψήφισμα τους και λέμε οοοοταν με το καλό έρθει στην βουλή ,εμείς δε θα το ψηφίσουμε ?????? Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε!!! εεε και. Εμένα με ενδιαφέρει , το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ

Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι!!!!Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά?????

Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι».

Γι αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης ,παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη ,αλλά δεν μπορώ να πατάω σε 2 βάρκες.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ

Η προσωπική μου θέση και άποψη είναι οι ΑΝΕΛ να αποσυρθούμε από τη συγκυβέρνηση

Αν το Σάββατο δεν γίνει αυτό ,εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καστοριάς και αποχωρώ από το κίνημα.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΑΝΕΛ Καστοριάς

Παύλου Χρήστος»

 

Θεοχάρης Μπικηρόπουλος-Πιερία

Παραιτήσεις είχαμε και από τους ΑΝΕΛ Πιερίας. Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος παραιτήθηκε από μέλος των ΑΝΕΛ, και από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας , κατηγορώντας μάλιστα τον Πάνο Καμμένο ότι υποτιμά τη νοημοσύνη του αλλά και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. 

H δήλωσή του όπως τη δημοσιεύει τo lefteria.blogspot.com

«Φίλες και φίλοι, 
Η ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν η μοναδική αιτία της ένταξής μου στο κίνημα, δίνοντας τον αγώνα τον καλό για τις αξίες και τα ιδανικά έτσι όπως περιλαμβάνονται στο εξαιρετικό κείμενο, το οποίο έφερε κάτω από την ίδια στέγη, ανθρώπους από διαφορετικούς κομματικούς κατά το παρελθόν σχηματισμούς, συνθέτοντας ένα μίγμα πραγματικά ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας αληθινό πλουραλισμό και βάζοντας πάνω από όλα την πατρίδα. Την Ελλάδα. 
Ο πόλεμος προς τους ΑΝΕΛ ήταν ανελέητος από την αρχή. Δώσαμε ωραίους αγώνες με στόχο την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, και όσα χαρακτήριζαν την περίοδο από τη δεκαετία του ΄80 κι ένθεν, με ορίζοντα την πολυπόθητη έξοδο από τα μνημόνια. 
Η πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Είναι όμως η στιγμή που οι αξίες και τα ιδανικά είναι πάνω από την πολιτική και κρίνουν τις πολιτικές.
Για το λόγο αυτό, ως Μακεδόνας υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου, ζητώντας τη διαγραφή μου από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Πιερίας, και από μέλος των ΑΝΕΛ.
Ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να καταλάβει ότι προτιμούμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα της αλήθειας που λέει τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη και όχι « λογοπαίγνια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Δε μπορεί να «μην ψηφίζει τη συμφωνία για τα ΣΚΟΠΙΑ αλλά να επιτρέπει μια συμφωνία που ξεπουλάει τη Μακεδονία» μας. Δε θα τον ακολουθήσω στην κατρακύλα του. Αληθινά ανεξάρτητοι έλληνες είμαστε εμείς, τα μέλη του κινήματος που ποτέ δεν προσδοκούσαμε σε κάτι παρά μόνο στην σωτηρία της Ελλάδας. Ο Πάνος Καμμένος δεν ξέρει τι είναι. Μετά την ψηφοφορία απόψε θα το επιβεβαιώσει ή θα μας διαψεύσει.
Μπικηρόπουλος Θεοχάρης»

Δημήτρης Ζησιμόπουλος-Πιερία

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α και πολιτευτής στην Πιερία, αναφέρει σε δήλωσή που δημοσιεύει το olympiobima.gr:

«Προεκλογικά είχα υποσχεθεί ότι θα παραμείνω πιστός στις θέσεις και τις αρχές μου, καθώς και στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝ.ΕΛ, ότι θα αγωνίζομαι με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών.
Για... το λόγο αυτό υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος των ΑΝ.ΕΛ, πράττοντας το πατριωτικό μου καθήκον.
Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή των ΑΝ.ΕΛ.
Έχοντας υπηρετήσει πιστά και χωρίς καμιά υστεροβουλία το κίνημα των ΑΝ.ΕΛ και γνωρίζοντας και πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναγωνιστών συμμερίζονται τις απόψεις μου ελπίζω η παραίτησή μου να δώσει το έναυσμα ώστε να ξυπνήσουν συνειδήσεις.
Με τιμή
Ζησιμόπουλος Δημήτριος 
Αξιωματικός Π.Ν ε.α
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου
Αναπληρωτής γραμματέας προστασίας του πολίτη
Τοπικός εκπρόσωπος γραμ.Εθνικής άμυνας ΑΝ.ΕΛ.

 

Νίκος Μακρίδης – Πιερία    

«ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΝΙΚΟΥ ΜΑΚΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» που δημοσιεύει το  Aiginionews.gr

Από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκα με τα κοινά, είναι απαράβατη αρχή μου να μη σιωπώ επειδή έτσι βολεύει, να μη συμβιβάζομαι για λόγους σκοπιμότητας, αλλά να λειτουργώ με ευθύνη και κυρίως χωρίς να κρύβομαι. 

Μ’ αυτές τις προθέσεις, μ’ αυτές τις αρχές και με τέτοιες επιλογές, κινήθηκα και ως πολιτευτής των ΑΝΕΛ, σχηματίζοντας μια ευθεία διαδρομή, έντιμη και ξεκάθαρη.

Έφθασα πλέον στο σταυροδρόμι μιας κρίσιμης επιλογής. Να επιλέξω ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής και των σκοπιμοτήτων ή να συνεχίσω στο δρόμο της ευθύνης, παραμένοντας σταθερός στις αρχές μου και στις αξίες που έμαθα από την οικογένειά μου. Επιλέγω το δεύτερο. Δεν υπάρχει δίλλημα για την Μακεδονία μας. Δεν δεχόμαστε τίποτα.

Την ώρα που η Μακεδονία μας ξεπουλιέται από την κυβέρνηση, εγώ  δεν μπορώ ούτε να συμβιβαστώ ούτε να σιωπήσω, με κανένα αντάλλαγμα. Δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπεια μου, δεν θυσιάζω τις πολιτικές και προσωπικές αρχές μου.

Επομένως, δεν μπορώ να στηρίζω την υπάρχουσα κυβέρνηση, ούτε μπορώ να σιωπώ και να συμβιβάζομαι για να μην ενοχλώ... Άλλωστε, η πολιτική δεν είναι για μένα ένα επάγγελμα. Για μένα η πολιτική είναι υπόθεση προσφοράς, είναι ζήτημα θέλησης και δημιουργίας. Και ως επαγγελματίας και άνθρωπος του επιχειρείν, βλέπω καθημερινά, και πλέον είμαι βέβαιος, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - με τις ευλογίες των ΑΝΕΛ - η χώρα μας κινδυνεύει. Δεν μπορώ να παραμείνω σε έναν πολιτικό φορέα, που στηρίζει μια κυβέρνηση καταστροφική για τη χώρα. Μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι διαφωνούμε. Θεωρώ πλέον τον εαυτό μου, ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ και για αυτό το λόγο αποχωρώ. Μοναδικοί γνώμονες της απόφασής μου, είναι το καλό του τόπου και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω ΠΛΗΡΩΣ το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

Θέλω όμως να δηλώσω: Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για όλους αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και για την αγωνιστικότητα όλων των φίλων που βρέθηκαν στο πλευρό μου. Πραγματικά, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τα τοπικά στελέχη του κόμματος, ως συνοδοιπόρους και άξιους συναγωνιστές, στην προσπάθεια που πιστέψαμε και στηρίξαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα..

Προφανώς και δεν παραδίδω καμία πολιτική ταυτότητα. Σήμερα παραιτούμαι από κάθε ιδιότητά μου σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αποχωρώ από το κόμμα. Παραμένω ενεργός πολίτης, επικεφαλής- δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή για τον Δήμο Κατερίνης» ,διότι η πολιτική παραμένει για εμένα αξία, παραμένει διάθεση προσφοράς, παραμένει στόχος δημιουργίας. Και κυρίως παραμένω κοντά στους ανθρώπους του Νομού μας, με τους οποίους με συνδέει κοινή αγάπη για τον τόπο, κοινή αγωνία για το μέλλον του, κοινή θέληση να τον πάμε μπροστά και να τον βγάλουμε από τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί.

Για μένα η πατρίδα, το έθνος και η θρησκεία είναι πάντα όροι αδιαπραγμάτευτοι.

Με τιμή,

Μακρίδης Νίκος

Δημοτικός Σύμβουλος –

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου

Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

Παναγιώτης Πλακεντάς- Κοζάνη

Αποχωρεί και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Top Channel και του Kozanimedia, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης  είχε εκφράσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ ένα καταψήφιζαν την πρόταση μομφής. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο, ζητώντας την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση με την οποία να δηλώνει τι πρόκειται να πράξει.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies Περισσότερα

Κατάλαβα!

Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε ορισμένες ιστοσελίδες. Μας βοηθούν να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας και να παρέχουμε μια καλύτερη και πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. Μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε εκτίμηση για το target group μας και τον τρόπο χρήσης που κάνει, για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις του κοινού αυτού (και έτσι μας επιτρέπει να διαμορφώνουμε την ιστοσελίδα μας σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του), να επιταχύνει τις αναζητήσεις και να αναγνωρίζουμε κάποιον όταν επιστρέφει στην ιστοσελίδα μας . Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα cookies, δε μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Δεν αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα στοιχεία πιστωτικών καρτών, αλλά χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες πληροφορίες για να βοηθήσουν στη βελτίωση της πλοήγησης στο site. Σας δίνουμε αυτές τις πληροφορίες, βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας και σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε ειλικρινείς και σαφείς αναφορικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας.

H πολιτική των Cookies

Για να κάνετε πλήρη χρήση των στοιχείων στην ιστοσελίδα μας, ο υπολογιστής σας, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να δέχεται cookies, για να μπορούμε να σας παρέχουμε μόνο ορισμένες εξατομικευμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας με τη χρήση τους. Τα cookies δεν αποθηκεύουν πληροφορίες, όπως όνομα, διεύθυνση ή τα στοιχεία πληρωμής. Απλά κρατάνε τα στοιχεία με τα οποία κάνετε τη σύνδεση. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να περιορίσετε, να μπλοκάρετε ή να διαγράψετε τα cookies από την ιστοσελίδα μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον browser σας, για να γίνει αυτό. Κάθε browser είναι διαφορετικός, οπότε επιλέξτε από το μενού την επιλογή "Βοήθεια" (ή χειροκίνητα στη συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου) για να μάθετε πώς να αλλάζετε τις επιλογές σχετικά με τα cookies.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

20165054
25-04-2024 12:35
Copyright 2009-2018 Aiginio News | All rights reserved