Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τις Βιβλιοθήκες του Ελληνισμού στηρίζει η Βουλή των Ελλήνων

Το έντονο ενδιαφέρον της Βουλής των Ελλήνων για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, κυρίως όμως τη σταθερή στήριξη και αρωγή της στην ενίσχυση και προβολή τομέων και δράσεων που εκφράζουν την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού,

 τη συλλογική του μνήμη και τη μακραίωνη παρακαταθήκη του, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, με την ευκαιρία της ημερίδας με θέμα «Βιβλιοθήκες του Ελληνισμού».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στο Σπίτι της Κύπρου, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών. Τις εργασίες της θα χαιρετίσει, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η βουλευτής κ. Ελένη Σταματάκη, η οποία υπογραμμίζει τη σημασία των Βιβλιοθηκών του Ελληνισμού διαχρονικά ως κοιτίδων πολιτισμού και τη μεγάλη συνεισφορά τους στον Απόδημο Ελληνισμό.

Στο ενδιαφέρον αυτό της Βουλής εντάσσεται, εξάλλου, και η συνεργασία της με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας και τη διάθεση εξειδικευμένου δυναμικού από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, για την πλήρη καταλογογράφηση, μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής, «έτσι ώστε ο ανεκτίμητος θησαυρός της να διασωθεί αλλά και να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων», σύμφωνα με όσα δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Στην ημερίδα, την οποία διοργανώνουν η Ελληνική και η Κυπριακή Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την ιστορία, το περιεχόμενο και τη συνεργασία των Βιβλιοθηκών του Ελληνισμού, ενός μεγάλου πολιτιστικού δικτύου που εκτείνεται σε πολλά μέρη της γης.

Σε αυτό μετέχουν, μεταξύ άλλων, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας,

η Κυπριακή Βιβλιοθήκη,

η Βιβλιοθήκη της Μεγάλης του Γένους Σχολής,

η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας,

η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,

οι Ελληνικές Συλλογές της Βιβλιοθήκης του Harvard,

η Ελληνική Συλλογή Τσακόπουλος στο California State University, η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών στη Γρανάδα της Ισπανίας, η Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Οδησσού, η Ελληνική Βιβλιοθήκη Ζυρίχης «Αριστοτέλης», η Βιβλιοθήκη Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας, η Ελληνική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Paul-Valery Montpellier.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version