Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Άγριος καβγάς για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό: Καταγγελία Άδωνι, συγγνώμη του Κουρουμπλή!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την εκτεταμένη ρύπανση του Σαρωνικού, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» προχώρησε σε καταγγελία.

Τι απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μάλιστα ζήτησε συγγνώμη για την «προτροπή» προς τους πολίτες να κάνουν… κανονικά μπάνιο, ενώ πολλές παραλίες του Σαρωνικού έχουν καλυφθεί με ένα «μαύρο πέπλο» από την πετρελαιοκηλίδα…

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε σε ένα… άτυπο debate με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αυτό συνέβη το πρωί του Σαββάτου, 16.09.2017, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση ότι ήθελε να υποβαθμίσει το γεγονός του ναυαγίου και τη ρύπανση! Τόνισε μάλιστα, ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι ένα πρόσωπο, που είναι ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του. 

«Τι αποδεικνύεται στο διαδίκτυο. Στην ομάδα των διαχειριστών αυτού του πλοίου, υπάρχει κι ένα πρόσωπο. Αν θέλετε, το ονοματεπώνυμό του δεν θα το πω στον αέρα. Για λόγους ΕΣΡ. Αλλά αν θέλετε να το δώσω στην εκπομπή σας να το ψάξετε, πολύ ευχαρίστως. Αποτελεί από τους φανατικότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Τσίπρα προσωπικά. Με χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Βαξεβάνη. Το πρόσωπο αυτό είναι κομβικό στη διαχείριση της εταιρείας«, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για να συνεχίσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «Προφανώς όταν έγινε το ατύχημα. Όταν κατάλαβαν ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου, έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Να πουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Έκαναν τον σταυρό τους να είναι τυχεροί και να μην υπάρξει τελικώς διαρροή. Η τύχη δεν τους έκανε το χατίρι, η ανικανότητά τους δεν τους άφησε να βάλουν τον φραγμό εκεί που έπρεπε. Αλλά έβαλαν έναν μικρό φραγμό για τα μάτια του κόσμου και τους έφυγε η πετρελαιοκηλίδα. Κοινώς, για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα τα έκαναν όλα θάλασσα. Γι’ αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του τόσο αναντικατάστατο, τόσο κολλημένο με την καρέκλα, που γελάει σαν μην συμβαίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ειρωνική απάντηση ο Κουρουμπλής!«Έσκασε η βόμβα του κ. Γεωργιάδη αλλά δεν μας σκότωσε». Αυτό απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την καταγγελία που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τότε του απάντησε: «Είστε χοντρόπετσοι γι’ αυτό κύριε Κουρουμπλή! Δεν σας πιάνει τίποτα όταν είναι για την καρέκλα σας

«! Ο υπουργός Ναυτιλίας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο ζήτημα… Στην συνέχεια επεσήμανε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα SOS που εξέπεμψε το πλοίο.

Ο κ. Κουρουμπλής, είπε επίσης πως έχει υπόνοιες για το τι προκάλεσε το ναυάγιο τις οποίες έχει διαμηνύσει στον εισαγγελέα και στο πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως διεξάγεται έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις για να βρεθούν τα αίτια.

 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον κομμάτι του… debate στον αέρα του ΣΚΑΪ, ήταν και η συγγνώμη του υπουργού Ναυτιλίας. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει μέσα στην εβδομάδα πως οι πολίτες… μπορούν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες του Σαρωνικού! Αυτό ενώ πολλές ακτές παραλιών είναι… κατάμαυρες από το μαζούτ και το πετρέλαιο που διοχετεύτηκε στην θάλασσα μετά το ναυάγιο…

Συγκεκριμένα τόνισε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι κατέχω την μοναδική αλήθεια. Σε έναν προφορικό λόγο, σε μία συζήτηση που έγινε με την κυρία Κοσιώνη… Όταν με ρώτησε στην αρχή πότε υπολογίζετε ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν, είπα ότι σε ένα μήνα, με βάση και τις μετρήσεις που θα έχουμε τότε, πιστεύω ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, είπα κι αυτό το πράγμα…

Εγώ ζητάω και συγννώμη αν θεωρήθηκε έτσι. Εγώ όμως λέω θέλω ένα μήνα. Ότι η προσπάθεια που κάνουμε, είναι γιγαντιαία.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version