Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΚΜ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Με το χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε ειδική τελετή της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, για την προσφορά του στην περιοχή της Ημαθίας, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα.

Η βράβευση έγινε το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, παρουσία πλήθους κόσμου, και κατά το χαιρετισμό του ο κ. Παντελεήμονας ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη «για την ενεργό συμπαράστασή του στην προώθηση των έργων και των προγραμμάτων στην περιοχή και στη Μητρόπολη. Τιμούμε τον Απόστολο Τζιτζικώστα γιατί τα έργα του είναι έργα ειρήνης που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών μιας μεγάλης Περιφέρειας της πατρίδας μας. Μιας Περιφέρειας με ιστορία και πολιτισμό, που αποτελεί πόλο έλξης για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που την επισκέπτονται και για εκείνους που μελετούν την ιστορία της με σεβασμό και αγάπη».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα «Παύλεια», ένα θεσμό, ο οποίος κάθε χρόνο εξελίσσεται και μεγαλώνει. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε τη σημαντικότατη συμβολή του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας στην πρόοδο και ανάπτυξη του θεσμού, που λαμβάνει χώρα για 23η χρονιά.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία για την ενεργό συμβολή τους στις δράσεις και τα έργα της Περιφέρειας στην περιοχή, όπως και τους συνεργάτες του στην Ημαθία, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλο Τεληγιαννίδη, αλλά και όλους τους φορείς της περιοχής.

«Η απονομή της συγκεκριμένης διάκρισης, του χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου, δεν αφορά μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά κυρίως στο θεσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εκπροσωπώ. Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ώστε να κρατήσουμε την Περιφέρεια μας όρθια. Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να στηρίξουμε την Ημαθία και το σύνολο των περιοχών της», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον κ. Παντελεήμονα «μεγάλη και πολυσχιδή προσωπικότητα, με σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο, και σημαντική παρέμβαση στον πολιτισμό και την ιστορία, ο οποίος κάνει περήφανους όλους τους πιστούς της Μητρόπολης».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και σχεδιάζονται να υλοποιηθούν στην Ημαθία, μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα σε αυτά η τουριστική προβολή και η ανάδειξη του «Βήματος του Αποστόλου Παύλου», η ολοκλήρωση του Μουσείου της Βεργίνας, η συνέχιση των εργασιών στη Μονή της Παναγίας Δοβρά κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε ότι

«η βράβευση του Περιφερειάρχη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο πλευρό του.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με την επιστημοσύνη και την εργατικότητά του αποτελεί σημαντική μονάδα για την ανάκαμψη του τόπου μας, αλλά και για την επιστροφή της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική. Η Ημαθία με την ολοκλήρωση του Μουσείου των Αιγών, καθίσταται παγκόσμιο κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης με την ανάδειξη του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, η Βέροια θα βρεθεί στο σταυροδρόμι της αναζήτησης όλων των χριστιανικών δογμάτων του κόσμου. Η περιφερειακή μας παράταξη ‘Αλληλεγγύη’ συνεχίζει την πορεία της κοντά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Με αποφασιστικότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version