Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πήρε θέση ο Μελανσόν: "Φρικτό λάθος μία ψήφος υπέρ της Λεπέν"

Ο αριστερός υποψήφιος αρνήθηκε να αποκαλύψει αν ο ίδιος θα ψηφίσει Μακρόν ή λευκό

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν προειδοποίησε "ξεκάθαρα" τους ψηφοφόρους του για το "φρικτό λάθος" μιας ψήφου υπέρ του Εθνικού Μετώπου, μιλώντας χθες στο δίκτυο TF1.

"Eίναι ξεκάθαρη η θέση μου (...) Δεν θα ψηφίσω Εθνικό Μέτωπο, πολεμώ το Εθνικό Μέτωπο. Και λέω σε όσους με ακούν: μην κάνετε το φρικτό λάθος να ρίξετε μια ψήφο υπέρ του Εθνικού Μετώπου, γιατί θα ωθήσετε τη χώρα σε γενική ανάφλεξη", δήλωσε ο υποψήφιος του κινήματος "Ανυπότακτη Γαλλία".

Ο Μελανσόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν θα ψηφίσει λευκό ή υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ υπενθύμισε ότι στις περιφερειακές εκλογές του 2015, ήδη, ο αριστερός πολιτικός δεν είχε απευθύνει έκκληση για το "ρεπουμπλικανικό μέτωπο". Γιατί, σύμφωνα με τον Μελανσόν, το "ρεπουμπλικανικό μέτωπο" αυτό που κάνει είναι να "δίνει άδεια πυροσβέστη σε πυρομανείς".

Ο Μελανσόν έδωσε "μια συμβουλή" στον υποψήφιο του κινήματος "Εμπρός", ο οποίος είναι φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου: "Αντί να με προσβάλετε, αντί να κακομεταχειρίζεστε τους φίλους μου, γιατί για παράδειγμα δεν κάνετε μια κίνηση; Η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί τουλάχιστον να μιλά στους Ανυπότακτους", διερωτήθηκε.

Και καλεί τον Εμανουέλ Μακρόν να κάνει μια κίνηση προς αυτούς, αποσύροντας το σχέδιό του για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα. "Θα μπορούσε να τους πει: 'ακούστε, σας κατάλαβα, αποσύρω το σχέδιό μου για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα, προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε μια κίνηση προς το μέρος μου", πρόσθεσε ο Μελανσόν, αναφερόμενος στη βούληση του Μακρόν να μεταρρυθμίσει εκ νέου τον εργατικό κώδικα, με διατάξεις, το καλοκαίρι.

"Κύριε Μακρόν, πρέπει να κάνετε κάτι, δεν μπορείτε απλά να έρχεστε και να λέτε: θέλω μια ψήφο προσχώρησης". 'Όχι, δεν προσχωρούμε στις θέσεις σας. Παίρνει ρίσκα όταν συμπεριφέρεται έτσι", έκρινε ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας.

"Κατά τη γνώμη μου, η Γαλλία θα απαλλαγεί από την Μαρίν Λεπέν σε αυτές τις εκλογές, και εμείς, σε έναν μήνα, θα απαλλαγούμε όλοι μαζί από την πολιτική του Μακρόν" με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών. Επίσης ο Μελανσόν εξέφρασε την πιθανότητα να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, για παράδειγμα στη Μασσαλία, την Τουλούζη ή την Λιλ.

Πηγή: Le Monde (μετάφραση: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version