Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Dijsselbloem: Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κλείσει η συμφωνία μέσα στον Μάιο

 «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κλείσει η συμφωνία για την Ελλάδα εντός του Μαΐου» τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup Dijsselbloem 

κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα. 

Αισιόδοξος φάνηκε ο Jeroen Dijsselbloem κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει την ισχυρή προσωπική του δέσμευση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα το Μάιο.

Πρέπει να γίνει το Μάιο καθώς έχουνε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια

«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά καλή. Η ανάπτυξη πέφτει και πάλι, τη στιγμή που χρειάζεται να συνεχιστεί η εμπιστοσύνη και η ανάπτυξη» αναφέρει ο Πρόεδρος του Eurogroup και συμπληρώνει: «Ναι, έχετε την προσωπική μου δέσμευση ότι θα επανέλθω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».

Το πακέτο μέτρων το οποίο συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν δίνει έμφαση στη λιτότητα αλλά σε σπουδαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν  ώθηση στην ανάπτυξη.

Για θετικές πολιτικές που χρειάζεται η Ελλάδα θα μπορεί να επενδυθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα αυτών των μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά με το χρέος ο ίδιος ανέφερε ότι η ελάφρυνση του χρέους θα συζητηθεί και θα χρειαστεί για να βρεθεί λύση.

«Ναι θα συζητήσουμε το χρέος και η ελάφρυνση τού χρέους θα χρειαστεί για να βρεθεί λύση. Αυτή είναι η άποψή μου και πιστεύω ότι το Εurogroup πέρυσι έδωσε αυτή τη δέσμευση να επιστρέψουμε στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους για την Ελλάδα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψει η οικονομία σε μια βιώσιμη πορεία» λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ipop.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version