Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Bild: Οι... εχθροί της γερμανικής οικονομίας

Ως... εχθρούς της γερμανικής οικονομίας παρουσιάζει ένα νέο - φανερά εχθρικό - δημοσίευμα της γερμανικής Bild 

τόσο τον Εμμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις των γαλλικών εκλογών, την Μαρίν Λεπέν που ακολουθεί, τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Το άρθρο υποστηρίζει ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί "ζηλεύουν το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας" και ότι η ταμπέλα "made in Germany" τρομάζει όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την ίδια ταμπέλα που εισήγαγαν οι Βρετανοί πριν από 130 χρόνια, προκειμένου να αποτρέψουν τους αγοραστές από τις φτηνές γερμανικές αντιγραφές, αναφέρει.

 

Σήμερα όλες οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις φθονούν την εξαγωγική δύναμη της Γερμανίας και αυτός είναι ο λόγος που έχουν στραφεί εναντίον της, αναφέρει το δημοσίευμα, που εξηγεί στη συνέχεια πως "Τραμπ, Τσίπρας και Σία" πολεμούν τη γερμανική οικονομία.

Σχετικά με το "made in Germany", αξίζει να σημειωθεί ότι η Μεγάλη Βρετανία στο πλαίσιο διεθνούς εμπορικής συμφωνίας "τοποθέτησε" τα σχετικά ταμπελάκια στα γερμανικά προϊόντα για να μην τα αγοράζουν οι Βρετανοί όμως το σχέδιό τους είχε αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς ορισμένα προϊόντα έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή.

 

 

Η συμφωνία εφαρμόστηκε στις 23 Αυγούστου του 1887 και είχε στόχο οι Βρετανοί να αγοράζουν βρετανικά προϊόντα, ωστόσο στο περιβάλλον του ελεύθερου εμπορίου τελικά τα "made in Germany" έγιναν σύμβολα ποιότητας.

 

Το made in Germany καθιερώθηκε ειδικά μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο με τις μεγάλες γερμανικές βιομηχανίες να προσφέρουν αξιόπιστα προϊόντα για όλα τα βαλάντια και ως σήμερα διατηρεί μεγάλο κύρος στις διεθνείς αγορές, σε σειρά προϊόντων από οχήματα ως φάρμακα και πολλά άλλα.

 

Με πληροφορίες από Bild και DW

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version