Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κούλογλου σε Κομισιόν: ο Ντάισελμπλουμ σπατάλησε τις ψήφους του σε ερωτοτροπίες με την ακροδεξιά;

Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου,

 με αφορμή τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τις οποίες ο τελευταίος, σε σχεδόν ρατσιστικό τόνο, ασκεί στείρα και στερεοτυπική κριτική στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που έχουν πληγεί από την κρίση, αντί να αναλογιστεί πώς οι πράξεις του ιδίου και των ομοϊδεατών του έχουν φέρει την Ευρώπη στο σημείο όπου βρίσκεται.

 
Ο Στέλιος Κούλογλου καλεί την Κομισιόν να τοποθετηθεί έναντι των δηλώσεων αυτών, που γίνονται σε μια στιγμή κατά την οποία οι ευρωπαϊκές αξίες διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.
 
Το πλήρες κείμενο της γραπτής ερώτησης
 
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung,  ο πρόεδρος του Εurogroup,  Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε: «Στη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δε μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για ποτά και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη».
 
Η δήλωση αυτή παραγνωρίζει τις συστημικές αδυναμίες της Ευρωζώνης, που έχουν ζημιώσει τις χώρες του Νότου και αποτελούν τη βασική αιτία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επαναφέρει στο προσκήνιο τα ρατσιστικά στερεότυπα που κυριάρχησαν σε βάρος των πολιτών του Νότου με το ξέσπασμα της κρίσης και τα οποία συνέβαλαν στην άνοδο της ξενοφοβικής ακροδεξιάς. Όπως έγινε και στην πατρίδα του κ. Ντάισελμπλουμ, του οποίου το κόμμα καταποντίστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Σπαταλώντας προφανώς τις ψήφους του, όχι σε ποτά και γυναίκες, αλλά σε επικίνδυνες ερωτοτροπίες με τις ακροδεξιές ιδέες.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
1. Πως κρίνει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ;
 
2. Θεωρεί ότι συμβάλλουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε μια δύσκολη στιγμή για την ΕΕ;

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version