Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι θα κέρδιζε ξανά τις εκλογές αν ήταν υποψήφιος για τρίτη θητεία

«Πρέπει να μείνω ήσυχος για λίγο και να συγχρονιστώ ξανά με τον εαυτό μου προτού να λάβω αποφάσεις»

 

"Βέβαιος" ότι θα κέρδιζε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις προεδρικές εκλογές, αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να είναι και πάλι υποψήφιος, δήλωσε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον πρώην στενό σύμβουλό του, τον Ντέιβιντ Άξελροντ.

 

Στη συνέντευξη αυτή, στο podcast "The Axe Files" –μια παραγωγή του CNN και του Πανεπιστημίου του Σικάγο– ο Ομπάμα απέρριψε τις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το όραμά του για τις ΗΠΑ δεν ήταν παρά μονάχα ένα όνειρο.  

 

"Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό το όραμα επειδή είμαι βέβαιος ότι αν ήμουν υποψήφιος και το είχα εξηγήσει νομίζω ότι θα είχα κινητοποιήσει την πλειοψηφία των Αμερικανών", είπε. "Μετά τις εκλογές και τη νίκη του Τραμπ, πολλοί υπονόησαν ότι, κατά κάποιον τρόπο, δεν ήταν παρά ένα όνειρο (...) Όμως η κουλτούρα έχει αλλάξει, η πλειοψηφία στηρίζει την αντίληψη μιας ενιαίας Αμερικής που είναι ανεκτική και ανοιχτή και γεμάτη με ενέργεια και δυναμισμό", πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη Χίλαρι Κλίντον, είπε ότι "τα κατάφερε θαυμάσια κάτω από πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες" και υπενθύμισε ότι το Δημοκρατικό κόμμα κέρδισε τη λαϊκή ψήφο.

 

"Όμως δεν έχουμε καλή κατανομή" των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, παραδέχτηκε. Προτεραιότητά του για το μέλλον θα είναι να βοηθήσει "στη δημιουργία της επόμενης γενιάς ηγετών, οργανωτών, δημοσιογράφων, πολιτικών" είπε, τονίζοντας ότι "θέλει να χρησιμοποιήσει το προεδρικό κύρος του ως μηχανισμό για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ταλέντων".

Ωστόσο βραχυπρόθεσμα, αμέσως μετά τη μετακόμισή του από τον Λευκό Οίκο, σκοπεύει "να κοιμηθεί και να πάει ωραίες διακοπές με τη σύζυγό του", συνέχισε, αποκαλύπτοντας ότι επιθυμία του είναι επίσης "να γράψει".

"Πρέπει να μείνω ήσυχος για λίγο. Δεν εννοώ από πολιτικής άποψης, αλλά μέσα μου (...) Πρέπει να συγχρονιστώ ξανά με τον εαυτό μου και να αφομοιώσω όσα συνέβησαν προτού να λάβω αποφάσεις", εξήγησε.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version