Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ένα ταπεινό συγγνώμη από τον Πρ. Παυλόπουλο στους Έλληνες της κρίσης

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκ μέρους της Πολιτείας γιατί δεν δύναται να προσφέρει για το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του, όπως έπρεπε

 «Εκ μέρους της Πολιτείας ένα ταπεινό συγγνώμη, γιατί σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ίδια, μέσα από την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, δεν μπορεί να προσφέρει για το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του εκείνα που είναι ο ρόλος της να προσφέρει», εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος παιδικού σταθμού της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή». 

Σε αυτό το σημείο του λόγου του, ενέτεινε το «ταπεινό συγγνώμη» με την επισήμανση ότι «βρέθηκα σήμερα ανάμεσά σας, όχι μόνο για να τιμήσω τη Μητρόπολη, τον μητροπολίτη και τους ευεργέτες και ιδίως τον κ. Sabbagh». Εν συνεχεία, έκανε λόγο για το κενό, το οποίο, όπως ανέφερε, έχουν καλύψει τόσο η Εκκλησία, η οποία ως πνευματικός ταγός πορεύεται μέσα από τα κελεύσματα του Ευαγγελίου και την ορθόδοξη διδασκαλία της, όσο και η ελληνική οικογένεια, ως κύτταρο της κοινωνίας. 

Επιπρόσθετα, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Sabbagh, η χορηγία του οποίου αποδεικνύει πως όλοι οι λαοί του κόσμου οφείλουν να είναι αλληλέγγυοι γιατί όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα, καθ' όσον αφορά στην υπεράσπιση του ανθρώπου. Επίσης, εξήρε τον θεσμό της οικογενείας με την πεποίθηση πως «θα αντεπεξέλθουμε στην κρίση, θα επουλώσουμε τις πληγές μας», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευχή σε λίγο καιρό «η Πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που της αναλογεί μόνη της, υπό τις ευλογίες και τις προσευχές της Εκκλησίας». 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version