Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα την Πέμπτη

 Παραλύει η χώρα την Πέμπτη (08/12) εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Κορυφώνονται την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων με την 24ωρη πανεργατική απεργία που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ.

Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

 

 «Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

 Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στη συνεδρίαση της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2016, εκτίμησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης και αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, για να διατρανώσει την αντίθεσή της στα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση και τους δανειστές που βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση, εξοντώνουν την πραγματική οικονομία και οδηγούν στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, ελεύθερους επαγγελματίες, έμπορους, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους. 

Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εφοριακοί μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία για να ανατραπούν μνημονιακές πολιτικές.

«Μετά από 6 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που διέλυσαν τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας, πετσόκοψαν το εισόδημά μας, έχουν επιβάλει φορολογίες εξοντωτικές, και διέλυσαν το ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις που δεν δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και είναι σοβαρά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφερόμενη στις βασικές διεκδικήσεις των εφοριακών η ΠΟΕ ΔΟΥ εστιάζει στην ανακοίνωσή της στα εξής:

Στη διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από 1.1.2017 και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.

Στη μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.

Στην άρση του νόμου για ποινικές – αστικές – πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών.

Στην παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.

Στην ανάγκη 3.000 νέων προσλήψεων ς για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν απογυμνωθεί ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.

Στην άρση του αποκλεισμού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version