Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το «μάτι» της Τουρκίας στο διάστημα - Ο Ερντογάν εκτοξεύει κατασκοπευτικό δορυφόρο

Tον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο, που θα στέλνει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής αεροπορίας, σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα η Τουρκία. 


Ο δορυφόρος έχει την ονομασία Göktürk-1 και έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε δευτερεύοντα ρόλο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, πολλών δήμων ακόμα και του κτηματολογίου, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». 

Ο Göktürk-1 θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει δυνατότητα να καταγράφει εικόνες από τη Γη ακόμα και σε αποστάσεις με διαφορά μισού μέτρου.

Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως καλεσμένος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα επισκεφθεί την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ) στην Αγκυρα, για να παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση την εκτόξευση του τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους, o Göktürk-1 θα αρχίσει να στέλνει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

Ο δορυφόρος εκτοξεύεται σήμερα το απόγευμα από τη Γαλλική Γουιάνα.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version