Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Σε ετοιμότητα ο δήμος Πύδνας Κολινδρού ενόψει της χειμερινής περιόδου. “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό της περιόδου 2016-2017”

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 ώρα 10:30 π.μ η  Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Κακάνη  για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Αντιδήμαρχος  ευχαρίστησε  τους προσκεκλημένους φορείς για την συμμετοχή  τους  και μετέφερε τους χαιρετισμούς και ευχαριστίες του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαγδάρη για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία με τον Δήμο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.

Διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα που βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού  καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου και τόνισε ότι "Θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών".

            Συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας, και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, οι προτεραιότητες επέμβασης κάθε φορέα σε περίπτωση συμβάντος και οι απαιτούμενες ενέργειες για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα.

Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν ώστε να  εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις και παγετό .

Στην συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού παραβρέθηκαν και συμμετείχαν :

 Ο Ίλαρχος κ. Αχιλλέας Μπαρμπαργύρης  της ΧΧΙV ΤΘΤ/23 ΕΜΑ  Λιτοχώρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Αντιπύραρχος κ. Ευάγγελος Φαλάρας, ο  Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κολινδρού κ. Νικόλαος Χειμώνας, ο Διοικητής του Α.Τ Αιγινίου κ. Γρηγόριος Κατσαρός, ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Μακεδονίδος και Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Δάλλας Ιωάννης, η  Αντιδήμαρχος της ΔΕ Πύδνας κ. Ασλανίδου Αργυρούλα , ο Όθων Παπαϊωάννου Δημοτικός Σύμβουλος, η Πρόεδρος της Δ.Κ Κολινδρού κ. Παπαργυρίου Δέσποινα, η Πρόεδρος της Τ.Κ Μακρυγιάλου κ. Αβραμίδου Μαρία, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ρυακίων κ. Βασίλειος Κακάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Καστανέας κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, ο Προϊστάμενος του  Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  κ. Χηνόπουλος Νικόλαος, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Μοσχοβίτης Νικόλαος, ο Πρόεδρος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας κ. Σαραϊλίδης  Αδάμος, ο Διευθυντής Τεχικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου κ. Καραμέλλιος Δημήτριος, ο Μηχανικός της Δ.Τ.Υ του Δήμου  κ. Καραΐσκος Διονύσιος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμάς Γκέκας.

 

 Από το Γραφείο τύπου του Δήμου  Πύδνας Κολινδρού

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version