Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ποιους υπουργούς κάλεσε στο Μαξίμου ο Τσίπρας μετά την ορκωμοσία

Μια ασυνήθιστη κίνηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ορκωμοσία της νέας του κυβέρνησης στο Προεδρικό. Ποια ομάδα κάλεσε στο Μαξίμου.

Μια ασυνήθιστη κίνηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ορκωμοσία της νέας του κυβέρνησης στο Προεδρικό. Κάλεσε τους νεαρότερους υπουργούς για μια πιο prive συνάντηση στο Μαξίμου.

Προφανής ο συμβολισμός που θέλησε να εκπέμψει.   

«Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης.» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός κάθισε στον καναπέ δίπλα στους  Δημήτρη Λιάκο ( νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό) και Δημήτρη Τζανακόπουλο( νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας).

Στην πολυθρόνα στην οποία συνηθίζει να κάθεται ο πρωθυπουργός κατά τις επίσημες συναντήσεις του κάθισε ο νέος υπουργός Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδης.

Παρών Νίκος Παππάς που θα διατηρήσει το γραφείο του στο Μαξίμου και οι Αλέξης Χαρίτσης ( αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης) αλλά και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου.

Μοναδική γυναίκα στην ομήγυρη η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Την έμφαση στο νέο ξεκίνημα είχε δώσει και στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ορκωμοσία. 

« Έχουμε την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, για να πάρουμε την ώθηση ώστε να διανύσουμε τα τελευταία κρίσιμα μέτρα ενός μαραθωνίου, ο τερματισμός του οποίου θα μας βγάλει στο ξέφωτο της ανάπτυξης που προβλέπεται πολύ υψηλή για το 2017, η οποία όμως, για να έλθει, 'συν Αθηνά και χείρα κίνει'» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.   
Επισημαίνοντας παράλληλα « Πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version