Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Επείγουσα ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη μεταμεσονύχτια σύλληψη 11 βουλευτών του HDP από τις τουρκικές Αρχές

Δημ. Παπαδημούλης: «Σκοπεύει η Κομισιόν να προβεί σε διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση, μετά τη σύλληψη 11 βουλευτών του HDP, αναγνωρίζοντας ότι για ακόμη μια φορά καταπατώνται οι δημοκρατικές ελευθερίες στην Τουρκία;»

Επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεταμεσονύχτια σύλληψη 11 βουλευτών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα, κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

O Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή αν μετά τη μεταμεσονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του HDP και τη σύλληψη των 11 βουλευτών, σκοπεύει να προβεί σε διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση, αλλά και να αναγνωρίσει ότι για ακόμη μια φορά καταπατώνται οι δημοκρατικές ελευθερίες στην Τουρκία.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση προς την Κομισιόν:
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν μετά τα μεσάνυχτα της 3ης Νοεμβρίου 2016, 11 βουλευτές του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μεταξύ των οποίων τους δύο συμπροέδρους του, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ. Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής αστυνομίας, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν «στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας».
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε επίσης επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ στο Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι δικηγόροι του κόμματος στο πρακτορείο Reuters.
Η τουρκική κυβέρνηση είχε ήδη προχωρήσει στην άρση ασυλίας των βουλευτών του HDP στις αρχές του χρόνου, ενώ οι πολιτευτές του έχουν κατά καιρούς αποτελέσει στόχο των αστυνομικών αρχών, με πιο πρόσφατη την προσπάθεια αποκλεισμού των γραφείων του κόμματος στο Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και τη συνεχής σπίλωση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όπως και άλλων βουλευτών του HDP από ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ στην Τουρκία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η Επιτροπή:
1.      Πώς αντιδρά στη μεταμεσονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών στη Άγκυρα και στην σύλληψη 11 βουλευτών του;
2.      Σκοπεύει να προβεί σε διάβημα προς την τουρκική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ότι για ακόμη μια φορά καταπατώνται οι δημοκρατικές ελευθερίες στην Τουρκία;


   04/11/16

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version