Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η Βουλή τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας και την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Σε ειδική συνεδρίασή της η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας και την Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων τοποθετήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης.

 

Ομιλία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής

Στην ομιλία του ο κ. Κουράκης, για τη Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας έχει ως στόχο της τον συντονισμό των θεσμών της Δημοκρατίας παγκοσμίως και φυσικά των πολιτών στην κατεύθυνση της διεκδίκησης δημοκρατικών ελευθεριών και της ισχυροποίησης των δημοκρατικών θεσμικών κεκτημένων, όπως είναι φυσικά ο κοινοβουλευτισμός και η λαϊκή κυριαρχία.

Ταυτοχρόνως, αποτίνουμε φόρο τιμής και στους αγωνιστές της Δημοκρατίας, χάρη στους οποίους απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας, της ειρήνης και της πολιτικής σταθερότητας, τουλάχιστον εκεί όπου υπάρχουν και ευδοκιμούν».

Στη συνέχεια έθεσε κάποιους προβληματισμούς και συγκεκριμένα ανέφερε: «Μπορούμε όμως να μιλάμε για δημοκρατία αγνοώντας την οικολογική διάσταση στον πλανήτη; Μπορούμε να μην αναφερόμαστε στην κυριαρχία της τεχνοεπιστήμης, στην αλλαγή του γενετικού υλικού και να μην θέτουμε το ζήτημα του ελέγχου και εν γένει ποιος είναι αυτός που ασκεί αυτή την εξουσία;».

Τέλος κατέληξε λέγοντας: «Η σημερινή ημέρα είναι επίσης ημέρα διεθνούς δράσης. Η ειρήνη και η δημοκρατία αποτελούν παγκόσμιους στόχους και σε πολλές περιπτώσεις κρίσιμες πλανητικές αναγκαιότητες. Ο τερματισμός των πολεμικών συγκρούσεων διεθνώς είναι ίσως ο πιο κρίσιμος αγώνας που θα πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να δώσει αυτή τη στιγμή και να αντιμετωπίσει πέρα απ’ όλα τα άλλα, το τεράστιο πρόβλημα των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάνουν τις εστίες τους».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version