Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βρυξέλλες: Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για το εμπόριο παραποιημένων προϊόντων

Το ζήτημα της αύξησης της κυκλοφορίας παραποιημένων προϊόντων ανέδειξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος.

 Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε σε στοιχεία που προκύπτουν από έκθεση του ΟΟΣΑ, βάσει των οποίων τα κράτη μέλη της ΕΕ εισάγουν προϊόντα αξίας άνω των 100 δις ευρώ και ζήτησε τη θέση της Επιτροπής ως προς τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για να περιορίσει το φαινόμενο αυτό.

Παράλληλα κάλεσε την Επιτροπή να συνεργαστεί με χώρες όπως η Κίνα όπου παράγεται μεγάλο ποσοστό των παραποιημένων προϊόντων, αλλά και να σχεδιάσει πολιτικές καταπολέμησης του ηλεκτρονικού παραεμπορίου.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης :

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από έκθεση του ΟΟΣΑ, τη τελευταία δεκαετία παρατηρείται αύξηση της κυκλοφορίας παραποιημένων προϊόντων που παράγονται με παράνομη αντιγραφή άλλων, γεγονός το οποίο επιβαρύνει ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή οικονομία, με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εισάγουν έως και 5% των προϊόντων αυτών, αξίας άνω των 100 δις ευρώ. Παράλληλα η έκθεση εστιάζει στη μεγάλη παραγωγή παραποιημένων προϊόντων από την Κίνα καθώς και στην ώθηση που δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο σε αντίστοιχες πρακτικές.

 

Ερωτάται η Επιτροπή :

1) Είναι ενήμερη για τη συνεχή άνοδο του εμπορίου παραποιημένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά; Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να περιορίσει την εισαγωγή και εμπορία ανάλογων προϊόντων;

2) Ποιές ενέργειες έχει κάνει σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό σε συνεργασία με χώρες όπως η Κίνα όπου παράγεται περίπου το 63% των προϊόντων αυτών;

3) Τι είδους πολιτικές σχεδιάζει ώστε να ελέγξει και να καταπολεμήσει το παραεμπόριο στο διαδίκτυο;

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version