Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΣΥΡΙΖΑ :Πού την έχασε την ασφάλεια και την ηρεμία της η ΝΕ Πιερίας του ΠΑΣΟΚ;

Σε  ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πιερίας του ΠΑΣΟΚ «απαιτεί να μάθει  αν υπάρχει κάποιος κυβερνητικός παράγοντας να (της) εγγυηθεί  για την ασφάλεια και ηρεμία στο Νομό μας», από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που «ξεφυτρώνουν» (όπως γράφει) στο νομό μας.

Αναρωτιόμαστε πού την έχασε άραγε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ την ασφάλεια και την ηρεμία της; Γιατί στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των κατατρεγμένων προσφύγων αποκλείεται να τις έχασε, γιατί απλά δεν μπήκε καν στον κόπο να τους επισκεφτεί και να ενημερωθεί για την κατάστασή τους. Να δει από κοντά την υποδειγματική τους φιλοξενία από το στρατό, την αστυνομία, το δήμο, τις εθελοντικές αλληλέγγυες ομάδες και τους χιλιάδες απλούς πολίτες που συνδράμουν όπως μπορούν, από την πρώτη στιγμή.

Καλό θα ήταν, η Νομαρχιακή Επιτροπή ενός κόμματος που κόπτεται (όπως διατυμπανίζει) για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, να μη στοιχίζεται με τις ιδέες της ακροδεξιάς περί «ασφάλειας και ηρεμίας» των Πιεριέων πολιτών, που δήθεν κινδυνεύουν από τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας.

Αντί, στην προσπάθειά της να κάνει ντε και καλά αντιπολίτευση, να ολισθαίνει η ίδια επικινδύνως ακροδεξιά, ας κριτικάρει την «πολιτισμένη» Ευρώπη που, υιοθετώντας φοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα, κινδυνεύει να ξαναζήσει τη φρίκη παρελθόντων χρόνων.

Γραφείο τύπου Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version