Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με τον Πρέσβη της Φινλανδίας

Προγραμματισμένη συνάντηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Φινλανδίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 16 Μαρτίου, μεταξύ εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου και του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Αθήνα  κ. Pauli Mäkelä. 

Εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χρήστος Σιμορέλης, Βουλευτής  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων, η γραμματέας της ομάδας κα. Ελισάβετ Σκούφα, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Πιερίας και το μέλος της ομάδας κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία μεταξύ του πρέσβη και της νεοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας καθώς και η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του ελληνικού και του φινλανδικού κοινοβουλίου.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ομάδας καλωσόρισε τον Πρέσβη, απευθύνοντας του χαιρετισμό. Αναγνώρισε το πόσο κοντά είναι τα πολιτικά συστήματα των δύο χωρών που αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν συνεχεία, παρουσίασε σύντομα την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, τις δυσκολίες που πέρασε και τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση στο προσεχές διάστημα.  Επιπλέον, έγινε  εκτενής αναφορά στην προσφυγική κρίση που εκτυλίσσεται, την αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός και κυρίως στο πως η Ευρώπη και οι χώρες με ισχυρότερες οικονομίες πρέπει να βοηθήσουν για την υπέρβαση της κρίσης.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε την ομάδα για τη συνάντηση, σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα και δήλωσε πως πρέπει να προχωρήσουμε σε ενέργειες σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και ανταλλαγή επισκέψεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Αναγνώρισε την κρισιμότητα του προσφυγικού ζητήματος και δήλωσε πως όλη η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει. Επιπλέον έκανε αναφορά στις φινλανδικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα  και την σημασία της Έρευνας και της Ανάπτυξης.  

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θέτοντας τη δική τους εικόνα για την πολιτική επικαιρότητα και τους τρόπους σύσφιξης των σχέσεων των χωρών.

Η συνάντηση έληξε με υπόσχεση ανανέωσης της συνάντησης και περαιτέρω ενέργειες ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version