Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ξεκίνησε και o Κυριάκος… θα καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί

Δέσμευση Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην έκθεση «Οινόραμα 2016»

Τη δέσμευση ότι θα καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κρασιού ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το Σάββατο επισκέφθηκε την ετήσια έκθεση κρασιού «Οινόραμα 2016».

«Εδώ στο Ζάππειο χτυπάει σήμερα η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας. Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους. Αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου, ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως είπε, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία. «Αποτελεί ένα πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί ένα πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί -όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα- ένα πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζονται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version