Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Λεβέντης καλεί τους αγρότες να γυρίσουν σπίτια τους γιατί η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση

Επιμένει στην οικουμενική, αλλά ζητά τεχνοκράτες

Τη θέση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση εξέφρασε σήμερα το πρωί στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.  

"Εγώ συνιστώ στους αγρότες να γυρίσουν στα σπίτια τους έως ότου δούμε πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα με την κυβέρνηση γιατί θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση. Αν πάει την ψηφοφορία στην Βουλή δεν θα πιάσει το 153, ούτε καν το 150. Επομένως, γι' αυτό και δεν την πάει, είχε πει ότι από 10 Ιανουαρίου θα εισαχθεί το νομοσχέδιο, κοντεύει 10 Φεβρουαρίου, θα πάει και 10 Μαρτίου, δεν θα το εισάγει. Και αυτό θα αποβαίνει εις βάρος της αξιολόγησης", σημείωσε.  

"Εγώ ελπίζω όμως ότι θα είναι σώφρων ο Τσίπρας. Γιατί θα τιμωρηθεί όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές τέταρτη φορά. Η εισήγηση μου για οικουμενική προκύπτει από την άποψή μου ότι θα δείξει σωφροσύνη ο Τσίπρας και θα παραδώσει την εξουσία, την οποία ασκεί παρανόμως αφού είπε ψέματα πριν τις εκλογές, ούτε οι βουλευτές του δεν ήξεραν τον Σεπτέμβριο τι επρόκειτο να γίνει", είπε ενισχύοντας για ακόμη μια φορά τη θέση του.  

"Αν πάμε σε εκλογές τι θα κερδίσουμε; Θα βγει κανένα κόμμα αυτοδύναμο; Το πολύ πολύ να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και να είναι η ΝΔ. Η ΝΔ δεν θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ακριβώς τα ίδια; Θα κάψει το χαρτί του ο Μητσοτάκης αμέσως και θα έχει καθυστερήσει και η αξιολόγηση και πάμε για Grexit" πρόσθεσε ο κος Λεβέντης και συμπλήρωσε ότι ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης θα κληθεί από τους Ευρωπαίους να ψηφίσει το ασφαλιστικό και πως εάν δεν το πράξει θα διχοτομηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Για την οικουμενική κυβέρνηση επισήμανε ότι θέλει "να έχει πρωθυπουργό Ευρωπαίο που να μην κάνει αγγαρεία όπως κάνει ο Σπίρτζης. Και στην κυβέρνηση Παπαδήμου εάν δεν είχαν βάλει Άδωνι, Βορίδη, Πάγκαλο, Βενιζέλο και όλους αυτούς και τον είχαν αφήσει να διαλέξει 20 τεχνοκράτες η χώρα θα είχε ήδη σωθεί και αν ο Σαμαράς δεν επέμενε για γρήγορες εκλογές".

 Πηγή: www.lifo.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version