Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Απόψε ο απολογισμός Τσίπρα για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο μπλόκα και πορείες

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στη σκιά της κοινωνικής αναταραχής εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού

Σήμερα, Κυριακή, η κυβέρνηση γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με... εορταστικό φόντο τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα και τις πορείες διαμαρτυρίας σχεδόν όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο Τάε Κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο, με τίτλο «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε», κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στη σκιά της κοινωνικής αναταραχής. 

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, θα είμαι μία μάχη για τον πρωθυπουργό να πείσει για τα όσα θετικά - σύμφωνα με την κυβέρνηση - έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν.

Αν και ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωσε ανοιχτός στον διάλογο με τους αγρότες και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε βελτιώσεις όσον αφορά το Ασφαλιστικό, οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι και σταθεροί στα μπλόκα τους και δηλώνουν ότι, πριν τη νέα συσκεψη που θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη, 26 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Όμως, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

- Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το Ασφαλιστικό,

- Οι δικηγόροι αποφάσισαν συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

- Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η ΠΝΟ ενώ τα 14 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν επίσης συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου,

- Τέλος, εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν και οι δημοσιογράφοι την προσεχή Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου. 

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι ο λαός έχει να απαντήσει σε ένα δίλημμα, το οποίο έχουν θέσει οι δανειστές: Η ασφαλιστικό ή μείωση των κύριων συντάξεων.

"Υπάρχει μία ψηφισμένη συμφωνία, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες. Αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει" είπε χαρακτηριστικά.

"Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, η οποία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία τώρα το ξεχνάνε" πρόσθεσε.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version